Ați știut că laptele de migdale este mai benefic decât cel de de vacă? În primul rând, laptele de migdale nu conține colesterol (asta înseamnă că se ocupă de sănătatea inimii), datorită vitaminei E avem o piele mai sănătoasă. De asemenea acesta are un conținut ridicat de calciu, combate anemia și ajută la scăderea în greutate (un pahar de 250 ml. are numai 40-60 de calorii). Chiar dacă este sărac în proteine, laptele de migdale ajută la susținerea musculaturii printr-un conținut bogat de minerale. Sper că o să vă prindă bine aceste informații și această rețetă de lapte de migdale. Mie îmi place foarte mult să fac terciuri cu el, băuturi, îl mănânc cu ceriale, musli ș.a.

lapte-d-emigdIngrediente:

200 gr. – migdale + 400 ml. – apă plată

1 l. – apă plată

3 linguri – miere

½ linguriță – esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Pune migdalele într-un bol încăpător, după care acoperă-le cu apă și lasă-le să stea la înmuiat între 8 și 24 de ore. Eu le-am lăsat peste noapte, în acest timp migdalele se v-or umfla și se v-or trezi enzimele din ele (adică compusul organic de natură proteică).
  2. După ce a trecut acest timp, scurge migdalele de apă și clătește-le puțin. După care punele într-un blender, toarnă deasupra apă plată și mixează circa o minută.
  3. Pune pe o farfurie adâncă și mare o sită acoperită cu tifon în două straturi, toarnă în ea compoziția mărunțită mai devreme și cu ajutorul unei linguri stoarce laptele de migdale.
  4. După ce ai strecurat laptele, să nu arunci migdalele mărunțite, pune-le la congelator sau frigider și o să le poți folosi la smoothie, prăjituri, checuri, clătite ș.a.
  5. Adaugă vanilia în laptele de migdale (nu trebuie să pui mai mult decât este indicat în ingrediente, deoarece va avea un gust puternic, dacă nu ești amator/amatoare de vanilie o poți exclude), apoi mierea și amestecă tot cu ajutorul unui tel până mierea se va topi.
  6. Servește laptele imediat sau îl poți păstra la frigider 3-5 zile. Poftă bună!

Mai multe rețete savuroase pe Valeriesfood.md

Distribuie articolul: