„E greu pentru o femeie să fie ministru, mai mult din punct de vedere al timpului”, de această părere este ministra mediului, Valentina Țapiș. Ministra explică în studioul UNIMEDIA unde se simte mai bine și de ce pentru femeile aflate în funcții publice este mai dificil.

Ministra Valentina Țapiș declară că dacă partidul din care face parte va decide, aceasta va participa în Campania Electorală. „Îmi place mult activitatea pe care o fac și m-ar interesa să o continui în domeniul respectiv. Funcțiile de ministru vin și se duc, însă rezultatul muncii este ceea ce contează cel mai mult. Recunosc că mi-ar fi mai interesantă munca într-o instituție din subordinea ministerului”.

Valentina Țapiș recunoaște că femeilor în funcții publice le este mai dificil, pentru că trebuie mereu să arate bine. „Adevărul e că, a fi ministru e mai greu pentru o femeie decât pentru un bărbat, din mai multe puncte de vedere. Nu mă refer aici la obligații sau capacități, mă refer mai mult la aspectul fizic – o doamnă ministru trebuie să arate zilnic bine, îngrijit și adecvat. Nu efortul suplimentar este problema, ci timpul în plus pe care trebuie să-l petreci la salon sau cumparaturi”, declară ministra proaspăt investită.

Întrebată de Elena Robu cât de des merge pe la coafor, ministra mediului declară: „Recunosc că nu prea am timp suficient pentru asta. Încerc să mă descurs de una singură, atât machiajul cât și restul detaliilor – pe cât îmi permite timpul. Ca să arăți perfect aranjată, necesită ceva timp”.

Referitor la numărul de femei din actul de guvernare, Valentina Țapiș remarcă: „Apreciez activitatea lor, tăria de care dau dovadă, insistența lor… eu chiar le admir. Nu voi da nume, însă le admir pentru că sunt foarte active și dedicate, într-adevăr vor să schimbe lucrurile și sunt foarte prietenoase, e de remarcat. Mă speria la început această etapă nouă din viața mea, dar ele m-au încurajat și sper să menținem pe viitor niște relații de prietenie”, a mai declarat ministra în cadrul emisiunii „Alb & Negru”.