Valentina Popa, stabilită de câţiva ani în SUA, a organizat împreună cu soţul său, tenorul italian Luciano Lamonarca o expoziţie de artă la National Arts Club în New York. Organizaţia pe care o conduc cei doi, Puglia Center of America, a adus în decembrie la New York faimoasa galerie de arta “Sangiorgio” din Puglia (Italia) şi cinci pictori care au format “Movimento degli Arcani”. Tablourile au fost expuse inclusiv la ONU, întrunite sub tematica “Contraste Umane: Responsabilitate socio-intelectuală – Perspectiva în Arta”. Valentina Popa spune că aceasta espoziţie « este un exemplu despre cum încercăm să ţesem conexiuni între oameni, ţări şi continente, spre beneficiul tuturor. Este o colaborare frumoasă, la care se lucrează de ambele părţi ale oceanului. Am pornit de la concerte de binefacere proprii, cu Luciano Lamonarca şi alţi artişti. Apoi Luciano a avut viziunea creării organizaţiei Puglia Center of America».
Potrivit Valentinei, scopul organizaţiei este să formeze parteneriate între lumea artistică, academică şi de afaceri. Totodata, acţiunile de caritate sunt o prioritate.

“Pentru mine, pasul următor în acest proiect de pictura este să facilităm vânzarea tablourilor, iar 10% din venitul vânzărilor intenţionăm să-l donăm unor instituţii sociale din Moldova. În acest spirit, i-am propus o colaborare preşedintelui Fundaţiei Regina Pacis din Chisinau, Cesare Lo Deserto, care s-a arătat încântat de parteneriat”.

Mai jos vizionaţi video de la deschiderea expoziţiei galeriei de artă “Sangiorgio”. Valentina Popa a ţinut un discurs în care le-a vorbit invitaţilor despre regiunea Puglia, care a inspirat multe din tablourile prezentate la expoziţie. Mai mult, discursul Valentinei a fost preluat de către editorul ziarului “Affari italiani” din Italia pentru a fi tradus în italiană şi postat ca mesaj de anul nou pentru întreaga regiune Puglia din Italia.

Distribuie articolul: