După câțiva ani de prestații strălucitoare la Opera din Viena, soprana originară din raionul Glodeni, Valentina Nafornița își face debutul pe Opera de Paris. Pe una dintre cele mai apreciate scene europene, soprana a cântat în spectacolul de deschidere a stagiunii teatrale de toamnă-iarnă 2017-2018.

Soprana a interpretat rolul Valencienne din opera „La Veuve joyeuse” (trad.: văduva fericită) de Franz Lehar. În calitate de partener de scenă, Naforniță l-a avut pe Thomas Hampson, în rolul lui Danilo.

„Rolul lui Valencienne a fost jucat de Valentina Nafornița: cine altcineva ar fi putut juca mai bine rolul acestei doamne cochete, care cântă că este o femeie dreaptă, în brațele unui amant căruia îi interzice să ceară mâna celei care i-a ordonat să se căsătorească …? Jocul său grațios se potrivește cu vocea plină de culoare și strălucitoare, ca și notele glasului care o însoțește. Descendentă în „piani” care lasă observată doar o voce subțire, vocea Valentinei demonstrează, de asemenea, o generozitate frumoasă în mai multe pasaje lirice”, notează site-ul specializat Olyrix.com.

nafornita 1

Amintim că Valentina Naforniță și-a anunțat colaborarea cu Opera Basille încă la final de august, atunci când a dezvăluit și primele două spectacole din care va face parte la Paris. Vara aceasta celebra moldoveancă a lansat primul său videoclip din carieră – o producție copleșitoare, ce a reușit să ajungă la inimile moldovenilor. Lansarea a fost făcută cu ocazia împlinirii a 30 de ani a sopranei.

Vezi și: După ce și-a petrecut vacanța în Grecia, Valentina Nafornița anunță un nou proiect – o colaborare cu Alex Calancea Band!

nafornita 2

Soprana este deja solistă la Opera Națională București și la Operei de Stat din Viena. Valentina a urmat și un an de studii la Opera de Stat din Viena, după absolvirea masteratului din capitala României.

Citește și: Valentina Nafornița, fără pic de machiaj în vacanță. Admiră-i look-ul natural (FOTO)