Soprana Valentina Naforniță a participat pe 2 martie 2014, la Palatul Republicii 10 ani de activitate ai Asociației Obșteaști “Copil, Comunitate, Familie” Moldova. Interpreta patronează această organizație și a ținut să fie prezentă la sărbătorirea celor 10 ani de împliniri a visurilor copiilor, sutelor de copii salvați de la viața în internate și case de copii.

CCF Moldova și HHC Marea Britanie, alături de Patronul AO CCF Moldova, Valentina naforniță au reiterat misiunea și valorile organizației, vorbind despre realizări și planuri de viitor. Evenimentul de socializare și pledoarie a reunit reprezentanți ai mediului de afaceri, mass-media, diplomați, politicieni și reprezentanți ai societății civile.

 Valentina Nafornita

La aniversare asociației CCF Moldova (10 ani alături de copiii Moldovei și 20 de ani pentru HHC Marea Britanie care activează în Europa Centrală şi de Est şi Africa) au participat Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici, Margareta Timofti, soţia Preşedintelui Republicii Moldova; Petru Lucinschi, cel de-al doilea Preşedinte al ţării, Maia Sandu, Ministrul Educaţiei; Monica Babuc, Ministrul Culturii; Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne, Philip David Batson, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova.

 Valentina Nafornita

Valentina Nafornița a ținut să precizeze: “Când m-am alăturat misiunii CCF Moldova, am declarat că de departe pot fi cu gândul la copiii din țara mea. Dacă vocea mea va ajuta un copil să rămână alături de familie – atunci o voi face și acum și pe viitor. Susțin cu convingere modelul promovat și implementat de CCF Moldova și HHC de înlocuire treptată a îngrijirii în orfelinate, case de copii și internate cu îngrijirea în familie. Eu sunt aici pentru a face ce pot mai bine, ei (CCF Moldova) cu sprijinul nostru vor face în continuare ce știu mai bine implicând profesionalism și abnegație”.

 CCF

Liliana Rotaru, Președintele CCF Moldova, a precizat în cadrul evenimentului: “Reforma sistemului de protecție a copilului implică sarcini multiple și acțiunile foarte complexe, iar în internate sunt foarte mulți copii și atunci statul are nevoie de ajutor din partea ONG-urilor”. Rotaru a enumerat pe rânt, toate reușitele concrete ale organizației, pledând pentru o activitate la feld e prodigioasă și pe viitor. Emoția evenimentului a fost subliniată de piesele “O mio babbino caro” de Puccini și Romanța “Apele primăverii ” de Rahmaninof interpretate de Soprana Valentina Nafornița.

Foto: CCF, Facebook.com