De Ziua Internațională a Familiei, Valentina Buliga, ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a îndemnat tinerii să fie prudenți, înainte de a forma un cuplu. Despre aceasta, dar și despre problema deficitului de comunicare, în cadrul familiilor din Republica Moldova, ministra a declarat în cadrul unei Conferinței Internaționale, desfășurate astăzi, la Chișinău, de CARITAS Moldova, în parteneriat cu Austrian Development Cooperation.

”Trebuie să pornim de la un lucru foarte important: dragostea. Unde dragoste nu e, nimic nu e. Și atunci, nu ajută nici medierea, nici instanța de judecată, nici psihologul. Trebuie să fim foarte atenți, atunci când decidem să formăm o familie. Atunci când un tânăr sau o tânără decide să-și formeze o familie, trebuie să analizeze mult existența sentimentelor și responsabilitatea pe care și-o asumă” a declarat Valentina Buliga.

Membra cabinetului de miniștri confirmă faptul că în Republica Moldova, părinții petrec destul de puțin timp alături de copiii lor și comunică prea puțin cu aceștia: ”Unul dintre obiectivele principale ale Strategiei pe care încercăm să o promovăm este concilierea vieții de familie cu munca, cu profesia, deoarece anume comunicarea cu copiii, timpul și grija față de copii ne va da, de fapt, acel rezultat pe care ni-l dorim. Cum promovăm această comunicare? Este complicat să răspund printr-o singură frază. Totul începe de la propriul model, de la ceea ce ai văzut acasă, în familie și ceea ce ai înțeles pe parcurs.”

Ministra recunoaște, însă, că fenomenul deficitului de comunicare în famile a afectat-o personal: ”Inclusiv eu, la o anumită etapă, am avut anumite greșeli comise: când, din cauza ocupării foarte mari (nu de când sunt ministru), nu comunicam suficient cu copiii. Dar asta a fost până când am primit prima replică. După aceea, mi-am remodelat viața, activitatea, pentru ca să le ofer mai mult timp copiilor.”

Menționăm că soțul Valentinei Buliga este Alexei Buliga, inginer constructor, de specialitate și vicedirector într-o firmă particulară, cu care s-a căsătorit în 1981. În familia Buliga, s-au născut doi copii: Cristina și Alexandru.

Cristina Buliga a studiat la Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, în timp ce Alexandru – la Facultatea de Bănci, Burse de Valori, câștigând și o bursă de master la Praga. 

Foto: UNIMEDIA, Timpul, Facebook.com

Distribuie articolul: