În cinstea zilei de naștere a celui mai recunoscut stilist din Federația Rusă, revista ELLE a publicat un material aniversar, prin care a dezvăluit mai multe detalii despre legendarul stilist Valentin Yudashkin și despre ascensiunea sa în țară și străinătate. Și-a început studiile încă în timpul URSS, însă recunoașterea și-a căpătat-o oricum în Europa.

Fiecare defileu se transformă într-un show teatralizat, atunci când modelele îmbracă ținute semnate de râvnitul Valentin Yudashkin. 

Deși a creat prima și cea mai importantă colecție de haine încă în 1987, cele 150 de ținute au fost prezentate în premieră la Paris, în 1991. Publicul care admira defileul, a rămas perplex de ținutele sub formă de ouă, din colecția denumită „Faberzhe”.

Potrivit sursei citate, Yudashkin și-a deschis primul atelier din banii pe care i-a căpătat după ce a vândut șuba soției și mașina pe care o avea aceasta. 

În portofoliul său se regăsesc modelele de uniforme pentru armata rusească și chiar pentru celebrele uniforme ale stewardeselor angajate la compania „Aeroflot”. Dacă ar fi să vorbim despre costumele olimpicilor, sportivul care a avut fericita ocazie să poarte creații marca Yudashkin a fost patinatorul Evgheni Plyushceno.

Yudashkin este unicul designer din Rusia, înscris la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne și unicul designer care a elaborat ținute pentru soțiile primelor fețe politice din țară. Pe Raisa Gorbacheva și Svetlana Medvedeva le cunoaște perfect.

Printre vedetele care au purtat rochii de mireasă marca Yudashkin au fost interpretele: GlyukOza, Diana Gurtskaya și Zara. Deși planifica, Ksenya Sobchkan n-a mai apucat să poarte o rochie creată de mâinile lui.

Ținutele artistului sunt purtate și astăzi de celebrități precum Alla Pugaciova, Milla Jovovich și chiar Kate Winslet, iar multe dintre rochiile lui Valentin Yudashkin sunt expuse pe rafturile muzeelor, începând cu Louvre-ul francez și terminând cu Muzeul Modei din Los Angeles.

Ieri, pe 14 octombrie, artistul a împlinit 51 de ani.

Foto: top-garderob.ru, colaj PentruEa, ELLE

Distribuie articolul: