Scăldată de Oceanul Atlantic și încoronată de Castelul Poveștilor, capitala Portugaliei, Lisabona, este unul dintre acele locuri unde îți încarci bateriile într-un ritm boem. Asculta fado pe aleile cartierului maur Alfama, gustă tartele cu cremă și descoperă oazele de liniște ale orașului!

Bucură-te de sunetul și culorile pietelor de dimineață. Dacă te trezești de dimineață, urcă-te în celebrul tramvai de epocă 28 spre cartierul Alfama, unde în fiecare zi de marți și de sâmbătă, la ora 6 dimineața, se deschid piețele Feira da Ladra și Thieves Market. Pentru unii, sunt un talmeș-balmeș greu de străbătut, dar, dacă ai timp să cercetezi, vei descoperi ornamente vechi, haine vintage de calitate sau suveniruri tipic portugheze.

Descoperă oazele orașului. Atunci când soarele te îmbie la o mică pauză de somn, trișează și mergi în Grădina Botanică din Lisabona. În spatele pereților ascunși între cartierele Bairro Alto și Rato sunetele orașului dispar și auzi doar un firicel de apă de iaz. Aici te poți plimba de-a lungul aleilor mărginite de orhidee și palmieri.

Ascultă fado. Începe cu Muzeul Fado, pentru a asculta povești despre artiștii fado, dar și despre arta și sunetele fado. Apoi vizitează o casa de fado, cum ar fi A Baiuca, un spațiu relaxant, cu spectacole.

Gustă vinurile de Porto. După o zi lungă prin Lisabona, oprește-te la Port Wine Institute – este un tratament calmant pentru picioarele tale, dar și pentru papilele gustative. Situat în cadrul Palatului Ludovic în Bairro Alto, Port Wine Insitute este o oază de liniște și eleganță, cu o lumină difuză care te îmbie să deguști sortimentele de vin roșcate, rubinii sau albe alături de un platou cu brânzeturi și pâine.

Găsește un oraș în oraș. Ia autobuzul spre Palatul Pena, pentru a vedea arhitectura portugheză cu influențe exotice. Pe drum, urcă la Castelul maurilor, pentru a face fotografii și a te bucura de vederile panoramice din Parcul Național Sintra, care îți arată marea și castelul cocoțat pe o culme împădurită din apropiere.

Sursa: http://www.marieclaire.ro
F
oto: blog.geniustravel.ro, www.nstravel.ro, www.descopera.ro, www.ultramarine.rowww.ivdp.pt

Distribuie articolul: