Ce poate fi mai plăcut pentru o femeie decât un cadou căutat de 26 de ani! Mai ales dacă este rar, scump și roz. Dar nu vă grăbiţi, mai durează până veţi putea să-l aduceţi în dar. Diamantul roz de 12,76 carate a fost descoperit într-o mină din vestul Australiei, fiind considerat cel mai mare diamant găsit vreodată în ţară. Diamantul a fost numit Pink Argyle Jubilee – „Argyle” fiind denumirea minei în care a fost descoperit. Mina Argyle este cea mai mare producătoare din lume de diamante roz. Lucrătorilor acesteia le-a luat aproximativ 26 de ani pentru a găsi un asemenea diamant rar, atât ca mărime, cât și ca puritate.

Potrivit specialiştilor, va fi nevoie de două luni pentru obţinerea cristalului pur, piatra fiind supusă tăierii, şlefuirii şi lustruirii. Spre sfârşitul acestui an, diamantul va fi scos la licitaţie începând cu un preț nu mai mic de 1 milion de dolari. Însă aceste sunt niște estimări aproximative, deoarece în procesul de lustruire, diamantele au capacitatea de a-şi pierde până la 50% din greutatea lor. De asemenea, preţul acestuia va depinde de claritatea şi intensitatea culorii.

Recordul mondial la licitaţie între diamante l-a înregistrat diamantul roz de 24,78 caracte, vândut la Sotheby’s din Geneva în noiembrie 2010, cu 48 milioane de dolari, sau cu aproape 2 milioane de dolari per carat.

Argyle Pink Jubilee are exact aceeași culoare ca diamantul roz Williamson de 24 carate al Reginei Elisabeta a II-a, care înfrumusețează broșa ei din colecția bijuteriilor casei regale britanice. 

Distribuie articolul: