Un proiect de cercetare științifică, realizat timp de 9 ani de Centrul Biologiei Cancerului din Belgia, arată fenomenul biochimic din celulele canceroase prin care zahărul stimulează creșterea tumorii. Noile descoperire indică o legătură directă între zahăr și cancer, ceea ce va duce la schimbarea regimului alimentar al bolnavilor. Cercetarea a fost publicată în revista  „Nature Communications”.

Proiectul de cercetare a început în 2008. Esența este următoare: în celulele canceroase, glicoliza (procesul de descompunere a glucozei) are loc mult mai activ, nivelul glicolizei în asemenea celule este de 200 ori mai înalt decât în țesuturile normale. În acest fel, tumoarea primește energie pentru o creștere rapidă. Cercetările s-au făcut pe celulele drojdiei care conțin proteine Ras și care se întâlnesc de regulă în celulele canceroase. Cercetătorii au stabilit că descompunerea glucozei activizează aceste proteine, prin urmare lansează divizarea celulelor. Profesorul Johan Thevelein spune:

„Cercetările noastre arată cum consumul hiper activ de zahăr al celulelor canceroase duce la un ciclu vicios: cu cât mai mult zahăr consumă tumoarea, cu atât mai tare crește, cu cât mai mult crește, cu atât mai mult zahăr folosește”, notează lifter.com.ua cu referire la Business Insider.

Citește și: Un medic din Austria a inventat sucul care omoară cancerul în 42 de zile

 

Distribuie articolul: