Dilema cea mai mare a familiilor care ajung să recurgă la Fertilizarea In Vitro este că vor obține o sarcină multiplă: gemeni, tripleți sau chiar cvadrupleți - lucru care îi sperie pe viitorii părinți.

Medicul Diana Al Faraj, reproductolog la Spitalul Internațional Medpark explică acest aspect:

„Sarcinile multiple implică riscuri mai mari atât pentru mamă, cât și pentru făt și, pe măsura posibilităților, trebuie evitate. Riscul de a concepe o sarcină multiplă este direct legat de numărul de embrioni transferați în uterul unei femei.

Dr. Diana Al Faraj, reproductolog

Odată cu avansarea tehnicilor de reproducere asistată s-a reușit creșterea ratei de succes a fiecărui ciclu de fertilizare in vitro, astfel că se poate evita transferul unui număr exagerat de  embrioni . De obicei, transferăm 2 embrioni și tot mai des pacienții aleg să transfere un singur embrion, pastrând șanse excelente la succes”, menționează Diana Al Faraj.

Vezi și: Cum se realizează o procedură de Fertilizare In Vitro și la ce vârstă poate fi făcută?!

„Scopul FIV este nașterea unui copil sănătos. Doar un sfert din femeile care au apelat la Medpark au sarcină gemelară (în special femeile tinere). Celelalte cupluri au câte un 1 copil, iar tripletii sunt cazuri extrem de rare în practica noastră. Deci, nu ne speriem anticipat, ci doar ne dorim, foarte foarte tare un copil, iar medicii știu ce au de făcut”, ne-a asigurat specialistul reproductolog Diana Al Faraj.

Consultă GRATUIT medicul reproductolog Medpark

http://www.medpark.md/ro/serviciu/fertilizare-in-vitro

Pentru programări: +373 22 40 00 40.

P