Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen nu se utilizează doar în procedurile medicale, ci și în condiții de casă, pentru rezolvarea diferitor probleme. Ce soluții de uz casnic îți poate oferi această substanță, atât de utilă mai ales în curățare, vei afla mai jos.

foto: roportal.ro

foto: roportal.ro

Curățarea suprafețelor. Turnați apa oxigenată în pulverizator, pentru a curăța instantaneu mesele, oglinzile, chiuvetele, obiectele din plastic ș.a. suprafețe.

Dezinfectarea fundului de bucătărie și a bureților. Microflora patogenă de pe obiectele din bucătărie poate fi ucisă cu ajutorul apei oxigenate. Fundul de bucătărie poate fi curățat cu apă oxigenată nediluată cu apă. Bureții de bucătărie pot fi muiați într-un amestec de apă oxigenată și apă obișnuită în proporție de 1:1.

Înălbirea hainelor. La spălarea și clătirea rufelor albe, poți adăuga și un pahar de apă oxigenată. Peroxidul de hidrogen previne îngălbenirea pânzelor.

Neutralizează mucegaiul și alte ciuperci dăunătoare. Adăugați, în pulverizator, două părți de apă și o parte de apă oxigenată. Aplicați amestecul pe suprafețele afectate și lăsați-l să acționeze pentru 10 minute. Suprafața se va curăța cu un burete.

Ajută la înălbirea vaselor de bucătărie. Jumătate de pahar de apă oxigenată se va adăuga într-un vas cu apă, în care se vor spăla cănile și farfuriile.

Curăță periuța de dinți. Bacteriile de la suprafața periuțelor de dinți pot fi neutralizate prin lăsarea acestora, preț de câteva minute, într-un vas cu apă oxigenată de 3%. După aceasta, se vor clăti cu apă.

Dezinfectează legumele și fructele din comerț. Adăugați, în pulverizator, apă și apă oxigenată în proporție de 1:1, apoi pulverizați soluția pe fructele și legumele de la piață. Se vor păstra pentru mai mult timp.

Distribuie articolul: