Vă întrebați ce proceduri de înfrumusețare utilizau mamele și bunicile noastre, pe vremuri? Nu, în secolul trecut nu existau proceduri de întinerire cu silicon sau cu alte produse artificiale. După 1900, femeile suportau adevărate chinuri pentru a deveni frumoase!!

Procedură de înghețare a pistruilor. Nu, asta nu este o scenă ruptă din filmele de groază. O asemenea mașinărie era utilizată, pe timpuri, pentru a îngheța pistruii cu ajutorul bioxidudului de carbon. Ochii și nările pacientei erau „închise” cu dopuri ermetice, iar pacientele respirau, pe parcursul procedurii, cu ajutorul unui tub special. 

Acesta este un foehn gigantic. Acestea se utilizau, în anii ’20 ai secolului trecut, pentru uscarea rapidă a părului. 

Aparat de încrețire permanentă a părului, prin proceduri chimice. În Germania anilor ’20, femeile obțineau bucle după ce treceau prin asemenea proceduri.  

Aparat de corecție a machiajului, utilizat de Max Factor. Brandul de cosmetice a creat un utilaj de corecție rapidă a machiajului femeilor. 

Aceasta e nimic altceva decât o mască de încălzire a tenului. Tehnologia a fost inventată în 1940 și era destinată încălzirii și sporirii circulației sangvine. Astfel, pacientele afișau un ten mai proaspăt și mai arătos. În anii ’40, copiii se temeau de mamele care foloseau astfel de măști.

Acesta este un fotoliu pentru slăbire. În saloanele de frumusețe din 1940, fiecare salon de frumusețe folosea propria metodă de slăbire. Acest fotoliu, bunăoară, presupunea masaj pentru zona problematică a coapselor. 

Aceasta este o pelerină de protecție solară. Până prin 1945, nu existau cremele de protecție contra radiației și razelor, de aceea pe plaje, puteai întâlni astfel de „stafii”, unde mai pui că femeile purtau și ochelari de protecție solară.

Această mașinărie le ajuta pe femeile din anii ’30 și ’40 să obțină bucle frumoase și strălucitoare. Femeile stăteau ore în șir la astfel de proceduri de înfrumusețare. Curios este că tehnica respectivă mai este utilizată și astăzi prin țări ca Japonia și Coreea.

Mască cu lămâi. În trecut, măștile cu lămâi erau foarte populare în cadrul saloanelor de frumusețe. Anume atunci se stabiliseră adevăratele beneficii ale sucului lămâilor.

Această tehnologie stranie se îmbrăca pe capul pacientelor pentru a conferi tenului o nuanță roz și pentru a scădea nivelul de presiune atmosferică din jurul capului. 

Vă întrebați ce e asta? Pompă pentru coșuri! În anii ’30 ai secolului trecut, existau astfel de pompe, care extrăgeau conținutul coșurilor și lăsau pielea catifelată. Din păcate, materialul din care erau confecționate aceste pompe, le făcea greu de controlat. 

Acestea sunt niște măști pentru lifting facial. În anii ’20 ai secolului trecut, au apărut măștile de cauciuc, destinate întineririi tenului și îmbunătățirii aspectului acestuia. 

Masca cu gheață, utilizată de Max Factor pentru întinerirea feței: 

Helena Rubinstein deținea o rețea întreagă de saloane de frumusețe, iar businessul a ajutat-o să devină una dintre cele mai bogate femei ale secolului trecut. Helena a creat un tip de mască, utilizat în procedurile de înfrumusețare a tenului. 

Foto: lady.obozrevatel.com

Distribuie articolul: