Un compus cheie care se găseşte în usturoi este de 100 de ori mai puternic decât două antibiotice populare folosite împotriva toxinfecţiei alimentare, au aflat oamenii de ştiinţă, potrivit Daily Mail. Cât usturoi trebuie să consumăm ca să ne tratăm de o intoxicației, aflați mai jos.

Testele au descoperit că substanţa care se găseşte în usturoi, diallyl sulphide, este mai eficientă în lupta împotriva toxinfecţiilor alimentare decât antibiotice precum eritromicina sau ciprofloxacin. De fapt, nu numai că este mai puternic, dar acţionează şi într-un timp mai scurt.

Doctorul Michael Konkel, de la Washington State University, a subliniat că descoperirea are potenţialul de a elimina parţial bacteriile care cauzează infecţii. Bacteriile din clasa Campylobacter sunt cele mai comune cauze pentru toxinfecţiile alimentare din întreaga lume. 

Cum îl poți folosi?

1. Consumă căței de usturoi cruzi și cojiți. Alicina va fi absorbită direct, în timpul mestecării, prin intermediul limbii. Dacă gustul usturoiului este prea puternic pentru tine, tăie cățeii de usturoi în bucăți mici și înghite-le ca pe pastile. Sunt recomandați trei-cinci căței de usturoi pe zi.

 Usturoi cu miere

2. Folosește o combinație de miere cu usturoi drept sirop de tuse. Curăță și zdrobește patru căței de usturoi. Amestecă usturoiul zdrobit cu o linguriță de miere. Ia o linguriță de trei ori pe zi. Acest amestec este eficient și în tratarea gâtului sensibil.  

3. Uleiul de usturoi poate fi folosit și ca picături pentru urechi. Zdrobește cinci căței de usturoi, iar peste adaugă două-treilinguri de ulei de măsline extra virgin. Lasă acest amestec timp de trei-cinci zile la temperatura camerei. Strecoară amestecul și îl poți păstra la frigider până la șase luni. Pune două-trei picături în urechea infectată și astupă lejer urechea cu un tampon de vată. Repetă acest procedeu de trei ori pe zi, timp de patru zile.

4. Folosește ceaiul de usturoi drept antibiotic. Pune apa și cățeii de usturoi într-un ibric pe foc și lasă-i până dau în clocot. Îndepărtează ibricul de pe foc și adaugă miere și suc de lămâie. Strecoară ceaiul și toarnă-l într-o ceașca caldă. Bea câte o jumătate de ceașcă de ceai cald sau rece de trei ori pe zi. Păstrează la frigider restul rămas de ceai. 

Tips-uri

  • Zdrobirea, tăierea și mestecarea cateilor de usturoi eliberează și activează alicina, componentul antibiotic;
  • Consumă usturoi crud pentru eficacitate maximă. În timp ce usturoiul este gătit, alicina poate fi distrusă;
  • Folosește ulei de măsline dintr-o sticlă nedesfăcută sau dintr-o sticlă desfăcută pe care ai păstrat-o la frigider;
  • Mare atenție când aplici usturoi direct pe piele, pentru că poate provocă arsuri;
  • Nu folosi ulei de usturoi pentru a trata infecția urechii, dacă ai timpanul perforat;
  • Nu folosi usturoiul drept remediu dacă iei medicamente pentru subțierea sângelui.

Sursa: Realitatea.net, eva.ro, Foto: Lataifas.ro

Distribuie articolul: