În contextul aniversării a 76 de ani a Universității de Stat din Moldova, am întrebat câțiva studenți ai Facultății de Litere de ce au optat pentru instituția în cauză.

Mădălina Bâlici, studentă la Universitatea de Stat din Moldova ne spune de ce a optat să-și facă studiile la această universitate.

Daniela Gorincioi: De ce ați ales USM, Facultatea de Litere?

Mădălina Bâlici: Am ales USM, deoarece mi-am dorit mereu o educație de calitate, iar investirea în propria instruire constituie o prioritate în viața mea.

Am ales facultatea de Litere, deoarece îmi place să explorez universul meu interior din diverse perspective și cu variate instrumente. Literatura este mijlocul de interferență a universului cititorului și personajului, iar abordările sunt multiple – filosofice, psihologice, sociale, istorice, culturale, integrate în imaginea literară.

Sunt sigură că opțiunea selectată a fost cea mai bună, nu regret și sfătuiesc din toată inima pe cei care doresc să-și modeleze arhitectura cogniției și competențelor, în mod impecabil să vină la USM, Facultatea de Litere.

DG: Ce ați aflat nou de la întâlnirea cu scriitoarea Claudia Partole?

MB: Mi-am întărit convingerea că scriitoarea Claudia Partole scrie nu doar eclatant din perspectivă stilistică și a conținutului profund, dar impresionează și prin vastitatea de genuri destinată tuturor vârstelor. Am elaborat schematic structura bibliografiei autoarei: poezii pentru copii, romane ale devenirii pentru adolescenți, romane reflectare a memoriei clipei trăite pentru adulți.

Întâlnirea a fost impresionantă, datorită atmosferei plăcute, iar structura sa interactivă a creat o atmosferă propice de apropiere a lectorului de carte și autor.

DG: Cum vedeți USM în viitor?

MD: Îmi place USM-ul, deoarece corespunde pe deplin așteptărilor mele și ale semenilor mei. În viitor mi-aș dori ca experiențele bogate, cercetările profunde, superbele modele de creație și inventivitate ale celor de la USM să continue pe acest făgaș al succesului.

Distribuie articolul: