HBO America a creat cea mai mare producţei a timpurilor – „Urzeala tronurilor”/ „Game of Thrones”, considerat cel mai de succes serial din istoria acestui post de televiziune. După o aşteptare de cel puţin un an pentru cei 18,4 milioane de telespectatori ai serialului Game of Thrones, se anunță vești bune. Urmează să aflați data apariţiei următorului sezon, cine vor fi noile personaje şi pe care dintre acestea nu le vom vedea curând.

Urzeala Tronurilor

Imediat după ce s-a dat pe ecrane ultimul episod al sezonului patru, Game of Thrones (15 iunie 2014) s-au început filmările pentru sezonul cinci al renumitului serial. Actorii au ajuns în Spania, țara-gazdă a noul sezon în iulie și s-au apucat de treabă.  

Actorul Kristian Nairn, care îl joacă pe Hodor și Isaac Hempstead-Wright, care îl joacă pe Bran Stark, au anunțat că vor lipsi din pelicula întregului sezon, “Avem o pauză de un an, numai pentru că povestea noastră este reluată la sfârșitul cărților”, relatează Issac pentru businessinsider.com

Hodor și Bran

Deja se știe că Dorne va fi noul loc surprins în fantezia „Game of Thrones”, prin urmare vor apărea o serie de personaje noi cu numele de familie Martell și Sand. Informaţiile care circulă online arată că cei care se ocupă de distribuţia actorilor caută oamenii potriviţi pentru rolul fratelui mai mare al lui Obery, Prinţul Dorna, precum şi pentru cele trei surori mai mari din rândul fiicelor sale bastarde (Şerpii Nisipului), Obara, Tyene şi Nzmeria. Doran este cu zece ani mai mare decât fratele său, este într-un scaun cu rotile, dar este foarte inteligent. Fiul său, Trystane, logodnicul Prinţesei Myrcella, este de asemenea adăugat în distribuţia serialului, alături de bodyguardul familiei, Areo Hotah.

Game of thrones

Vor mai apărea personaje precum The High Sparrow, un lider religios care va apărea în mai multe episoade ale serialului, Septa Unella, o prezenţă importantă din viaţa unui personaj cunoscut al serialului, noua soţie a lui Bronn, Lady Lollys Stokeworth, ghicitoarea Maggy The Frog, Yezzan, un proprietar de sclavi şi „The Waif”, un copil ciudat pe care Arya îl întâlneşte în Braavos.

Dragonul

Se pare că în cel de al cincilea sezon va apărea un nou personaj care are abilitatea de a-şi schimba pielea, Varamyr Sixskins. Apoi, se vorbeşte despre un copil blond de 12 ani, Imogen, care ar putea fi tânăra Cersei (pentru că, potrivit cărţilor, în cel de al cincilea sezon s-ar putea realiza o întoarcere în timp).

Jon Snow

Sezonul patru din Game of Thrones a demonstrat că toți chiar trebuie să moară. Chiar dacă nu ştim ce plănuiesc regizorii pentru acest an, există o serie de speculaţii pe această temă, bazate pe următoarele cărţi ale autorului George R.R. Martin, „A Feast for Crows” şi „A Dance with Dragoons”. Balon Greyjoy ar putea fi printre următorii ucişi, ţinând cont că el este deja mort până în acest moment în cărţi, iar moartea sa aduce implicaţii majore în intriga filmului, potrivit wetpoint.com.

Maester Aemon

Maester Aemon, cel mai înţelept personaj dintre păzitorii Zidului ar putea să moară de frig în timp ce călătoreşte cu Sam pe mare. Janos Slynt, cel care s-a ascuns în aceeaşi cameră cu Gilly în loc să ajute în timpul bătăliei de la Zid va fi ucis de Jon Snow, care a devenit până în acest punct Lord Comandant al Gărzii de Noapte. Kevan Lannister deşi nu a avut un rol important până acum în intriga serialului, va ajunge să intre într-un conflict cu Cersei din cauza presupusei morţi a lui Tywin şi va fi ucis.

Kevan Lannister

Grand Master Pycelle va muri din cauza lui Varys şi a unor interese politice, cam în aceeaşi perioadă cu Kevan. 

Grand Maester Pycelle

Arys Oakheart – cavaler al gardei regale pe care nu l-am întâlnit încă în serial, va deveni un personaj important odată ce este trimis la Dorne pentru a avea grijă de prinţesa Myrcella, dar ajunge să moară într-o rebeliune în care o susţine pe Myrcella să ocupe tronul în locul lui Tommen.

Marcella Baratheon

Volumul “A dance with Dragoons” se încheie cu moartea brutală a lui Jon Snow, ucis de către membrii Gărzii de noapte care nu sunt de acord cu deciziile acestuia în calitate de Lord Comandant. Dar se presupune totuşi că va fi readus la viaţă, probabil de către Melisandre.

Creatorii serialului „Game of Thrones”, David Benioff și D.B. Weiss, urmează un program destul de strict, prin urmare premiera va fi în primăvara acestui an. Cei de la Business Insider pariază chiar pe ziua de duminică, 6 aprilie 2015.

Gae of thrones

O altă noutate pentru cinefili – timp de o săptămână în această lună, fanii se pot face confortabil lângă cel mai mare foc de Nord văzut vreodată… Ultimele două episoade ale sezonului 4, „Watchers pe Wall” și „Copiii” vor fi remasterizate digital în format captivant, făcând ca „Game of Thrones” să fie primul serial care urmează a fi prezentat în cinematografele IMAX.

În plus, pe lângă bătălia de la Castelul Negru și certa lui Hound cu Brienne, fanii vor putea vedea debutul la nivel mondial a sezonului V, creat exclusiv pentru IMAX.

Evenimentul va avea loc în 150 de cinematografe din întreaga lume de la 23 ianuarie până în 29, iar informații despre bilete vor fi disponibile în zilele următoare la IMAX.com.

Sursa Foto: schmoesknow.comhbo.combusinessmagazin.ro,  makinggameofthrones.comcinemarx.roimdb.com

Alisa Postolnițchi

Distribuie articolul: