Femeile sunt mai bune pe post de lideri din cauza sentimentului de compasiune, iar următorul Dalai Lama ar putea fi o femeie. Declarațiile în acest sens au fost făcute de actualul Dalai Lama în cadrul unei dezbateri cu privire la posibilitatea accederii femeilor în funcții de conducere, informează UNIMEDIA cu referire la huffingtonpost.com.
„Din punct de vedere biologic, femeile au mai mult potențial … Femeile au mai multă sensibilitate decât alții. În cazul familiei mele, tatăl meu avea o fire aprinsă. De câteva ori, chiar, m-a pedepsit. Dar mama mea a fost minunată și plină de compasiune,” a declarat Dalai Lama.

Totodată, liderul budist exilat din Tibet a declarat că un eventual succesorul al său ar putea fi o femeie. „Dacă circumstanțele vor fi de așa natură încât o femeie Dalai Lama să fie mult mai utilă, atunci numaidecât așa va fi,” a mai spus Dalai Lama.

Dalai Lama a fost cel mai înalt grad spiritual în Tibetul secolului XVII-lea si până în secolul al XX-lea. Budiștii din Tibet consideră că Dalai Lama este una din multiplele reîncarnări ale lui Avalokiteśvara. Prezentul Dalai Lama, al XIV-lea, este Tenzin Gyatso. 

Sursa: UNIMEDIA

Distribuie articolul: