În Cetatea filmului, spiritele au fost dintotdeauna încinse. Fie că a pornit de la un rol mult râvnit sau de la o trădare în amor, starurile s-au avântat în conflicte pentru supremaţie mai ceva ca Zeii din Olimp, ne informează okmagazine.ro.

Iată câteva dintre cele mai mari rivalităţi de la Hollywood şi savuroasele lor poveşti de culise:

Rivalități din trecut:

Bette Davis vs. Joan Crawford – Una dintre cele mai mari rivalităţi de la Hollywood a fost cea dintre cele două actriţe. Despre Bette se ştie că avea o limbă ascuțită care o transformase într-o prezență incomodă la multe recepții hollywoodiene sau evenimente private, unde se întâmpla chiar să nu fie invitată din această cauză – oricât de răsunător ar fi fost numele ei. Și e suficient să ne amintim de interminabilul conflict al lui Davis cu actrița Joan Crawford. „Crawford s-a culcat cu toții actorii faimoși de la MGM, mai puțin cu Lassie”, comenta Bette. Ori „De ce interpretez eu atât de bine femei nesuferite? Cred că tocmai pentru că nu sunt nesuferită. Poate de aceea Crawford joacă mereu mari doamne…” De la ce pornise conflictul lor? De la vreun rol? Nu, din cauza unui bărbat. În 1935, Davis a jucat alături de Flanchot Tone în pelicula „2Dangerous” şi s-a îndrăgostit de el. De cealaltă parte, Crawford, care tocmai divorţase, a găsit de cuviinţă să-l invite pe Tone la ea acasă, unde l-a întâmpinat… în straiele Evei. Ulterior, Joan şi Flanchot s-au logodit. Bette nu i-a iertat asta niciodată, chiar dacă cele două s-au reunit în pelicula „What Ever Happened To Baby Jane?”, care a avut un mare succes.

Foto: becomegorgeous.com

Foto: becomegorgeous.com

Marlene Dietrich vs. Greta Garbo – Iată o altă rivalitate aprinsă din cauza unui bărbat. Prima lucra pentru Paramount Pictures, cealaltă pentru MGM. Profesional, oricum cele două se duelau pentru succes de pe poziţiile celor două case de film concurente. Dar când a mai intrat în scenă şi scriitorul Mercedes de Acosta, Dietrich şi Garbo au devenit rivale cu acte-n regulă. Şi asta fiindcă Marlene Dietrich nu s-a sfiit să aibă o aventură cu acesta, în timp ce Garbo avea o relaţie cu el.

Foto: variety.com

Foto: variety.com

Frank Sinatra vs Marlon Brando – În tabăra masculină, una dintre cele mai mari rivalităţi de la Hollywood a fost cea dintre celebrul cântăreţ şi marele Don Juan. Rivalitatea celor doi a pornit de la un rol… Cel al lui Terry Malloy, din „On the Waterfront”, rol pe care Marlon Brando nu doar că l-a obţinut, dar a mai şi primit un premiu Oscar pentru prestaţia sa. Lovitură sub centură pentru Sinatra, care miza pe spontaneitatea lui şi ironiza de câte ori avea ocazia mult lăudata actorie metodică, pe care Brando o învăţase la Actors Studio din New York şi cu care făcea carieră. Ironia a făcut ca anul următor, Brando şi Sinatra să fie distribuiţi în acelaşi film – un musical, pentru care cel dintâi a avut nevoie de ajutorul celui de-al doilea. Pentru Frank, acesta era momentul să se răzbune, aşa că a refuzat să-i dea sfaturi lui Marlon pentru scenele de cântat şi dansat… Iar Brando a dus mai departe războiul, cerând prea multe duble la fiecare secvenţă, spre disperarea lui Sinatra, care nu prea repeta scenele. Spre sfârşitul filmărilor, se spune că Marlon ar fi fost ameninţat de doi indivizi dubioşi pe care i-a bănuit a fi din mafia cu care Frank avea strânse legături. Un incident suficient pentru ca Brando să nu mai pomenească în veci numele lui Sinatra.

Foto: .pinterest.com

Foto: .pinterest.com

Rivalităţi moderne

Notorious BIG vs. Tupac Shakur – La început, cei doi titani ai hip hopului au aruncat un pod al prieteniei între East Coast şi West Coast, aflate în conflict în acest peisaj musical american. Prietenia n-a durat prea mult, însă, iar când Tupac a fost împuşcat de cinci ori la ieşirea unui studio de înregistrări din New York, toate privirile s-au îndreptat spre Notorious BIG. Tonul l-a dat chiar Tupac, care a supravieţuit atentatului, susţinând că cei care îi voiau moartea erau din gaşca de la Bad Boy Records a lui BIG, din care făcea parte şi P. Diddy. Imediat, rivalitatea s-a mutat în cântece, Tupac spunând în câteva versuri că s-ar fi culcat cu soţia lui Notorious BIG, cântăreaţa R’n’B Faith Evans. Tupac a murit câţiva ani mai târziu, împuşcat în Las Vegas, iar Notorious a sfârşit într-un incident similar în California, ca victime ale războiului de tip mafiot între găştile hip hop, care a răpit, astfel, lumii doi artişti fantastici ai genului.

Foto: imgbuddy.com

Foto: imgbuddy.com

Heather Locklear vs. Denise Richards – Multă vreme, cele două au fost bune prietene. Dar marea lor prietenie s-a dus de râpă atunci când s-a destrămat mariajul lui Heather cu rockerul formaţiei Bon Jovi, Richie Sambora. Heather avea să afle atunci „ce şarpe crescuse la sân”, căci Denise, care tocmai se despărţise de Charlie Sheen, a început o perioadă de recuperare romantică… întâlnindu-se tocmai cu Richie. Relaţia lor nu a durat mult, însă Heather n-a mai putut să-şi ierte fosta prietenă, ba chiar le-a împărtăşit apropiaţilor bănuiala ei că, Richie o înşelase cu Denise pe când erau căsătoriţi…

Foto: nydailynews.com

Foto: nydailynews.com

Tyra Banks vs. Naomi Campbell – Una dintre cele mai mari rivalităţi din lumea modei s-a aprins, inevitabil, între cele două „pantere” ale modei. La urma urmei, podiumul nu putea avea decât o singură Black Queen, nu-i aşa? Şi, la drept vorbind, la câte episoade negative despre temperamentala Naomi au răzbătut în presă (cum ar fi că a aruncat cu telefonul în asistenta ei în mijlocul unei crize de furie), tindem să-i dăm crezare Tyrei. Ea susţine că Naomi o ataca verbal în mod repetat la şedinţele foto. Ba chiar în culisele unei prezentări de modă, Naomi s-a năpustit asupra ei, strigându-i: „Niciodată nu vei fi ca mine! Să nu crezi că-ţi va reuşi asta vreodată!”. După nenumărate scandaluri între cele două, care au făcut deliciul lumii modei, modelele s-au împăcat în talk show-ul Tyrei în anul 2005. Dar era de înţeles: vremurile lor de aur ca supermodele cam apuseseră, aşa că acum „panterele catwalk-ului” şi-au permis să se relaxeze…

Foto: blogs.telegraph.co.uk

Foto: blogs.telegraph.co.uk

Angelina Jolie vs. Jennifer Aniston – Iată conflictul devenit classic la Hollywood, care durează până azi. Cu cel mai faimos şi sexy motiv din lume: Brad Pitt. Se ştie cum a început iubirea dintre Brad şi Angelina, la filmările peliculei „Mr & Mrs. Smith”, pe când Pitt era încă însurat cu Jennifer Aniston. Şi se ştie cum o bună periodă, Angie a fost numită de presă „spărgătoare de căsnicii”. Iar Jennifer, spun, apropiaţii, nu a iertat-o nici acum pe Angelina pentru că i-a furat soţul. Şi în încercarea disperată de o învinge, a făcut filme pe bandă rulantă, pentru ca să fie biruitoare măcar la capitolul financiar. Ceea ce i-a reuşit în anul 2008, când Jolie a fost cotată cu venituri de 14 milioane, iar Jennifer, cu 27 de milioane de dolari. A pierdut, în schimb, din nou, la capitolul copiilor: Angie are şase (trei adoptaţi şi trei naturali) cu Brad. Jen are 46 de ani şi nu a devenit mamă (gurile rele spun că, la vremea când era căsătorită cu Brad Pitt, el şi-a dorit mult un copil, dar ea a tot amânat momentul până când…). Şi atunci a intrat cu Angelina într-o competiţie spre altar: care va face nunta mai repede – Jolie cu Pitt sau Jennifer cu Justin Theroux. Din păcate, Angelina a ieşit, din nou, învingătoare. Ba mai mult, Jen nici nu mai poate zâmbi acum din rolul fetei celei bune, după ce Jolie a impresionat întreaga lume cu alegerea extremă pe care a făcut-o – aceea de a se supune preventiv unei mastectomii şi de a-şi extirpa ovarele şi trompele uterine, întrucât avea risc de cancer.

Foto: ibtimes.co.uk

Foto: ibtimes.co.uk.

Distribuie articolul: