Nemulțumiți de imaginea din oglindă sau motivați de dorința de schimbare moldovenii sunt tot mai deciși să apeleze la bisturiul chirurgical, operațiile estetice devenind tot mai populare. Despre posibilitățile chirurgiei estetice la noi în țară, dar și ce preferă mai mult să corecteze la ei moldovenii a povestit esteticianul, Serghei Grati, medic la o clinică privată din Moldova. Potrivit sursei, popularitatea intervențiilor are un caracter sezonier. „De exemplu, operațiile ce țin de perioada de reabilitare postoperatorie mai îndelungată, unde pacientul are nevoie să poarte lenjerie sau pansamentele postoperatorii mai mult timp, se practică mai mult în perioada confortabilă a anului, toamnă-primăvară-iarnă. Vara, când temperaturile depășesc temperatura confortabilă a pacientului, mai mult de 30-35 de grade, se practică operațiile cu o perioadă de reabilitare mai mică, operațiile la față sau operații cu o liposacție abdominală. Acolo perioada de reabilitare durează maxim 10 zile”, a menționat medicul-chirurg.

Clinica estetică la care activează acesta realizează în mediu 40 de intervenții chirurgicale în fiecare lună, iar gama de servicii pe care o oferă poate concura cu spitalele internaționale. Potrivit medicului, cele mai solicitate operații sunt cele de întinerire, pentru că perioada de reabilitare este scurtă, iar efectul – imediat. „Dacă cu proceduri cosmetologice obținem aproximativ același rezultat în sașe luni, cu intervenții chirugicale în zece zile ați obținut efectul dorit. Practic, peste o lună și jumătate puteți ieși într-un concediu cu un rezultat destul de frumos”, mai spune medicul.

Întrebat ce-i motivează pe moldoveni să recurgă la bisturiu, Serghei Grati a menționat că acesta ține de dorința unei schimbări. „Sunt categorii de oameni cărora le pasă cum arată. De asta poate depinde modul în care activează… afacerile merg mai bine, își găsesc o slujbă bine plătită, își realizează visurile vieții”, a mai menționat sursa.

Prețurile operațiilor estetice balansează între 3 800 și 4800 dolari. Conform statisticilor, aproximativ 70 la sută din pacienți sunt femei, dar tendința arată că numărul bărbaților este în creștere. Aceștia sunt mai mult interesați de operații de întinerire. Medicii spun că operațiile plastice presupun și soluționarea unor probleme psihologice. Înainte de intervenție, pacienții sunt consultați pentru prevenirea conflictelor postoperatorii.

Sursa: UNIMEDIA 

Distribuie articolul: