Week-end-urile nu mai sunt zile de odihnă pentru ei, iar sărbătorile și le fac singuri atunci când nu mai sunt solicitați să le facă pe cele ale altora. Este vorba de artiștii autohtoni care, de sărbători, sunt prinși cu concerte, evenimente private și sindrofii, încât nu mai reușesc să observe când se schimbă anul. I-am contactat pe mai mulți dintre ei, ca să aflăm ce vor face de sărbători anul acesta.

Mariana Șura va împărți cele două sărbători cu familia sa și cu părinții: “Crăciunul pe stil nou mă va găsi acasă, cu parintii, fiindcă mai am și niște concerte. De Revelion voi merge în România să fiu cu soțul meu, iar dacă starea de sănătate îmi va permite voi merge poate și să respir aer de munte”.

Mariana Șura

Igor Sîrbu de la Akord a declarat că de sărbători va lucra exact atât cât este necesar: “Anul acesta voi sărbători cu familia și Crăciunul, și Revelionul. Am hotărât să lucrăm exact cât este necesar ca să ne putem odihni de sărbători, că timpul ăsta… nu mai ajunge niciodată! Sper ca în ianuarie să găsesc timp și pentru o escapadă, mă refer la o călătorie mai indepărtată, însă nu am decis încă unde și cu cine”.

Akord

Olga Busuioc va combina de sărbători munca și odihna. Astfel, interpreta de operă și soțul ei, Igor Stribițchi, membrul formației Akord, vor sărbători  Crăciunul pe 25 decembrie, alături de cei mai dragi oameni, cu brad împodobit și daruri sub el. “Aprindem căminul și, în atmosfera caldă, ne bucurăm de momente frumoase, petrecute în familie, cu miros de brad și clementine. În schimb, de Anul Nou vom fi la Barcelona, după care plecăm la Valencia, apoi Madrid… vom face un tur prin Spania. Eu voi și cânta, iar Igor va călători și savura. Sper și mie să-mi permită timpul”, ne-a povestit interpreta.

Olga Busuioc

Nicu Tărnă încă nu și-a făcut mari planuri pentru perioada sărbătorilor, dar ne-a declarat că va dori să fie, în liniște, cu familia. “Cel mai probabil voi sărbători cu familia, nu voi pleca nicăieri”, a mai precizat actorul și interpretul.

Nicu Țărnă

Nona Marian, de câțiva ani încoace dedică sărbătorile exclusiv familiei. Anul acesta nu va fi o excepție. “Sărbătorile le voi petrece alături de familie. De când am copii prefer sâ fiu lângă ei și lângă cei apropiați! În vacanță voi merge cu copii pentru câteva zile în Romania, la munte”, ne-a povestit Nona.

Nona Marian, fotoroom.md

Igor Cuciuc are program foarte plin de sărbători, însă nu-și neglijează nici familia. “La Crăciunul pe stil nou voi fi în Italia, la un spectacol. Însă merg împreună cu familia, ca după concert să plecăm la Munte în Trento, Italia. Sărbătorile pe stil vechi le voi petrece la bunei, socri, prieteni și cumatri, adică împreună cu cei dragi de la țară, unde Crăciunul e mai frumos! În noaptea dintre ani, însă voi lucra de la 22:00 pâna dimineața, iar a doua zi voi sărbători cu familia și nașii”, ne-a declarat interpretul.

Igor Cuciuc

Interpreta Nicoleta Nucă sărbătorește doar pe stil nou, dar speră să duste și din sărbătorile de acasă un pic. “O săptămână pâna la Crăciun voi fi în Moldova. Pe 24 mă întorc în Italia și sărbătorile de Crăciun și Anul Nou le voi petrece acolo. Pe stil vechi nu mai sărbătoresc de mult”, a ținut să precizeze Nicoleta.

Nicoleta Nucă

Pasha Parfeni, iarna aceasta nu doarme deloc! Pe lângă multiplele spectacole în care este implicat, artistul lucrează și la câteva proiecte noi. “Voi lucra la mai multe evenimente, atât de Crăciun, cât și de Revelion. În noaptea dintre ani am deja programate vreo opt, așa că nu știu unde mă prinde anul 2014. În ianuarie vrem să lansăm câteva piese noi, așa că nu vom avea timp pentru odihnă în acest an”.

Pasha Parfeni

De sărbători, Aliona Triboi va munci cu îndrăzneală. “Noi avem colinde și spectacole la teatru, eu mai am concerte cu Provincialii. De Crăciun vom sărbători acasă, la brad, pentru că e primul Crăciun al fetiței noastre. De Revelion vom lucra, în schimb de Craciun pe stil vechi mergem la o stațiune în Romania și vom sărbători acolo, cu toată familia”, ne-a spus Aliona.

Aliona Triboi

Interpretul de muzică populară Ion Paladi a declarant official că de Revelion va fi în România, în zona Moldovei: Suceava, Roman și Botoșani. “De Crăciun voi fi acasă, cu familia”, a ținut să precizeze artistul.

 Ion Paladi