Literatură dedicată copiilor este destulă astăzi, trebuie doar să avem suficient discernământ ca să o alegem corect pentru vârsta și pasiunile micuților noștri. Dar ce ne facem atunci când nu prea avem bani pentru cărți colorate, iar odorașul nostru vrea o povestioară nouă în fiecare seară?

Dincolo de site-urile care reunesc poveștile clasice ale copilăriei noastre, dar și versuri dedicate și despre copii, există multe surse de unde ne-am putea inspira pentru poveștile de noapte bună. Autorii de basme, dar și iubitorii piticilor au grijă ca toate povestioarele, atât de preferate de micuți, să ajungă direct la ei, prin intermediul internetului.

 Povești, eroi, gokid.ro

Literaturacopii.ro – un portal al copiilor din România şi din comunităţile româneşti de pretutindeni, relansat anul acesta și inițiat în 2012 de scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun. Literatură Copii este un spațiu liber, gratuit, în care autorii din România și din comunitățile românești pot să se exprime, să își publice textele, să vorbească despre ei, despre cărțile lor, despre experiențele lor. Portalul este destinat copiilor nu numai în calitate de cititori, ci și de scriitori aflați la început de drum, prin secțiunea Micul scriitor.

Povești de noapte bună, qbebe.ro

Povești-pentru-copii.com – este o pagină unde poveștile au fost selectate cu dragoste şi atenţie anume pentru a răspunde exigenţelor fiecărui copil, părinte, bunic, învăţător, profesor sau educator… Fie că este vorba de o poveste de iubire, o povestire de Crăciun sau o poveste scurtă de noapte bună – compilaţia de poveşti online cuprinde scrieri din toate categoriile. Aici veți găsi și poveştile scriitoarei român-basarabeancă Emilia Plugaru, cea care a venit cu idee portalului.

capra cu trei iezi, copilul.ro

Povești-de-copii.ro – este o incursiune virtuală în lumea poveștilor de copii, o lume plină de fantezie, de lucruri nemaivăzute și nemaiîntâlnite. Pe lândă celebrele basme care încep cu “A fost odată ca niciodată”, pe site veți mai găsi povestioare video sau audio, sfaturi pentru părinți și viitorii părinți, ghicitori și jocuri de amuzament pentru copii.  

Distribuie articolul: