În acest sfârşit de săptămână nu ai niciun motiv să stai în casă. Teatrele, cinematografele, dar şi sălile de concert te așteaptă să le păşeşti pragul.

CINEMA

La cinematograful Gaudeamus, în perioada 24-28 noiembrie se desfăşoară Festivalul Filmului Polonez. Filmul „Examenul de capacitate” (1947), în regia lui Janusz Majewski este cel care deschide festivalul. În cea de-a doua zi puteţi viziona „Erratum” (2010), regizor Marek Lechki. Sâmbătă va rula filmul lui Jan Jakub Kolski, „Veneţia” (2010), iar duminică „Trandafirul” în regia lui Jan Kidawa-Blonski. Festivalul se încheie cu „ Joanna” , regizor fiind Feliks Falk. Toate filmele sunt programate pentru ora 18:00, iar intrarea este liberă.

TEATRE

În perioada 22-28 noiembrie, la Teatrul de pe Strada Trandafirilor se desfăşoara a 3-a ediţie a festivalului internaţional al teatrelor de cameră şi spectacolelor de mic format „Moldfest.Rampa.Ru”. Printre participanţi se numără colective teatrale din Rusia, Ucraina, Lituania, Israel, Kazahstan, Luxemburg şi Moldova.

Teatrul Naţional Mihai Eminescu vă aşteaptă în acest sfârşit de săptămână cu 3 spectacole din repertoriul său mai vechi. Vineri, 25 noiembrie ora 18:00 va fi jucată piesa „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa, în regia lui Vitalie Rusu. Este o comedie clasică ce pune în prim-plan relaţiile inter-etnice dintre un român, un turc, şi un evreu. E un spectacol sentimental, plin de umor, ce a reuşit de-a lungul anilor sa umple sălile de teatru.

Sâmbătă, începând cu ora 18:00 se joacă „Amorul dănţuieşte şi feste joacă” în regia lui Alexandru Vasilache. Este un spectacol inspirat din comediile lui Shakespeare ( „Neguţătorul din Veneţia”, „Mult zgomot pentru nimic”, „Îmblânzirea scorpiei” ) în care, însă, se regasesc tradiţii şi elemente ale folclorului autohton.

Duminică, 27 noiembrie ora 18:00 este repusă în scenă piesa „ Pomul Vieţii” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul redă degradarea unei familii dintr-un sat moldovenesc, cauzată de necazurile ce par să nu îi mai uite, dar şi de presiunile comunităţii în care trăiesc.

Și la teatrul Eugene Ionesco avem un spectacol mai vechi. Sâmbătă, ora 18:00 este montat spectacolul de Werne Schwab, „ Şefele”, ce conturează prin intermediul a trei femei, trei dimensiuni ale existenţei umane : spiritualitatea, sexualitatea şi absurditatea.

Nu am uitat nici de cei mici. Îi puteţi duce în aceasta duminică la Teatrul Licurici, care la ora 11:00, vă aşteaptă cu „ Pomul lui Goriţă” sau, dacă l-ați văzut deja, la Teatrul Luceafărul, unde la 12:00 se joacă „ Motanul încălţat”.

Tot duminică la Teatrul Naţional de Operă şi Balet se joacă opera în două acte „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

CONCERTE

Și desigur, tradițional pentru fiecare sfârșit de noiembrie, Institutul Cultural Român şi Ambasada României organizează miercuri, 30 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, un concert la Sala cu Orgă dedicat Zilei Naţionale a României.

Distribuie articolul: