Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a anunțat despre permisiunea desfășurării nunților, cumetriilor și a altor evenimente, cu prezența a cel mult 50 de persoane. AGORA informează despre condițiile de desfășurarea a acestor evenimente, detalii vezi mai jos.

În pofida faptului că s-a oferit „undă verde” pentru evenimente cu prezența a cel mult 50 de persoane, în vadrul acestora atât organizatorii, cât și invitații vor fi obligați să respecte măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19.

Organizatorii vor fi obligați să întocmească liste  de evidența epidemiologică ale participanților la eveniment, după modelul stabilit (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa de la domiciliu). Se recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise.

CNESP a mai decis că unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi, iar centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00.

Tot sâmbătă CNESP a decis că începând cu ziua de duminică accesul în toate cimitirele din municipiu va fi permis până la ora 17:00. De asemenea, începând cu data de 11 mai, procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se va organiza cu prezență fizică.

Sursa: AGORA