Joi, 26 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Un veac de istorie în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu, apărut la Editura Cartier în colecția Art, coordonată de Vitalie Coroban.

Alături de autor vor participa:

Octavian Țâcu

Nicolae Pojoga

Lică Sainciuc

 Moderator: Em.Galaicu-Păun

Preț copertă: 109 lei. Preț promoțional în ziua lansării: 87 lei.

Sesiune de autografe.

„Ființa satului este divina plămadă a înființării unui neam. Așezarea, seliștea, cetatea presupune existența unei primordii adamice. E ca și cum s-ar îndeplini, s-ar prestabili o legătură sacră dintre cer și pământ, adică un legământ ombilical al familiei dintâi cu marele cosmos. Astfel se perpetuează legenda satului. Bătrânii satului povestesc, hrisoavele atestă, iar istoricii și arheologii caută. Și peste tot mapamondul siturile arheologice sunt, de fapt, mărturii ale căutării acestor primordii (…). Tocmai de aceea stă înrădăcinată în credința săteanului, a copilului născut la țară odată cu veșnicia din el, convingerea că locul nașterii sale este centrul lumii și cel mai frumos loc de pe pământ!” (Ion Hadârcă).

MARIANA PAGU s-a născut la 5 mai 1975, în satul Ciuciuleni, r-nul Nisporeni. A absolvit Școala Normală „Ștefan cel Mare” din or. Bacău, România (1995), Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Facultatea de Filologie (2000), Universitatea Liberă Internațională din Moldova, studii postuniversitare, Facultatea de Filologie, Limbi străine (2003).

A lucrat traducătoare, profesoară de limba și literatura română. După cinci ani de cercetări în arhivele naționale și pe teren a publicat cartea Ciuciuleni — o istorie a locului și a oamenilor lui (2013).  Din 2014 este directorul Librăriei din Hol, Editura Cartier.

Un veac de istorie  în imagini. Ciuciuleni de Mariana Pagu (Art). Legată, 288 pag. Preț: 23 RON/ 109 MDL. Cartea a apărut cu sprijinul AFCN.

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

Distribuie articolul: