Primăria municipiului Chișinău lansează două centre mobile de vaccinare. Este vorba de un troleibuz și un autobuz care vor fi amenajate așa încât oamenii să se poată apropia și imuniza. Aceste vehicule vor circula prin oraș și suburbii, menționează AGORA.md.

„Vom lansa două puncte de vaccinare mobile, pe roți. Un troleibuz și autobuz ca puncte mobile de vaccinare. Autobuzul va merge în suburbii, iar troleibuzele vor staționa în oraș, conform unui grafic și în locuri prestabilite. Vom avea echipe medicale care vor asigura vaccinarea tuturor, în imediata apropiere a locului de trai. Miercuri 26 mai la ora 11 vom lansa proiectul în Piața Marii Adunări Naționale”, a spus primarul Ion Ceban la ședința de luni a Primăriei.

Pe lângă asta, municipalitatea preconizează să pună la punct un maraton de vaccinare la acest sfârșit de săptămână.

„La final de săptămână vom organiza un nou maraton de vaccinare la Chișinău, la Palatul Republicii. Vineri, de la ora 9 vom avea vaccin disponibil. Sunt realizate mai multe acțiuni în acest domeniu. În acest context vom avea 15 fluxuri paralele. Încă suntem în discuții dacă va fi intrare liberă sau în baza programării. Vaccinurile sunt gratuite”.

Municipiul Chișinău se află sub cod portocaliu de alertă, situația ameliorându-se în ultimele săptămâni.