Designerii americani Natasha Lisitsa, Daniel Schultz și Carla Parkinson au creat un fenomen absolut ieșit din comun, la muzeul de arte frumoase ”de Young Museum”, din San Francisco. Aceștia au confecționat cu propriile mâini un tornado din flori naturale, pe care l-au numit ”Flornado” (Floral Tornado). Despre cum au decurs construcțiile acestei impresionante tornade, vedeți mai jos.

Construcția care cântărește 800 de kilograme a fost pornită încă din februarie, când cei trei designeri abia adunau materialele pentru carcasă. 

Aceasta a fost suspendată de tavan, pentru a putea arăta ca un adevărat Tornado, dar și penrtru a-i putea fi reglată înălțimea.

Următorul pas a constat din adunarea unei grămezi imense de ramuri de măr, dintr-o livadă din Hollister. Ramurile au fost tunse în mod natural și erau destinate arderii,așa că designerii au avut noroc.

Ulterior, fiecare crenguță de măr a fost împletită concentric pe carcasa metalică, atârnată de tavanul muzeului.

După ce compoziția a fost ”împletită” cu crenguțe, designerii au trasat câteva linii cu panglici roz, care aveau să indice cum vor fi aranjate florile.

Următoarea preocupare a constat în găsirea florilor potrivite. Designerii au decis că pentru această compoziție s-ar potrivi doar trandafiri și anthurium, așa că au comandat 500 de trandafiri de soi Red Naomi, Solemate și Deep Purple, dar și plantele de anthurium, sponsorizate de o pepinieră din Hawaii.

Cea mai plăcută ocupație, însă, avea să urmeze. Designerii au purces la fixarea plantelor firave pe corpul acestui gigantic Tornado, proces care a durat o noapte întreagă!

Ceea ce le-a ieșit designerilor este amețitor de frumos. Un tornado din flori vii a apărut, brusc, pe tavanul muzeului ”de Young”. Rezultatul i-a lăsat fără replică chiar pe designeri înșiși.

Acest Flornado a cucerit publicul din San Francisco, care s-a îmbulzit încă din primele zile de la lansare să se delecteze cu această ”stihie” creativă a designerilor.

Designul acestui buchet imens de flori a fost însoțit de un succes fulminant: 62000 de vizite de la lansare, eveniment care a avut loc acum o săptămână.

Sursă foto: Facebook.com

Distribuie articolul: