De la mama a moștenit simțul frumuseții și gustul bun, dragostea față de flori și culori. Kristina Furtună, designer de interior de specialitate și mama ei, Iulia, designer peisagistic, materializează pasiunea și visele pe care le au în creații deosebite, împletite, menite să vă aducă tot anul, dar mai ales în perioada rece, căldura lunii iulie. Au creat un proiect comun de mamă și fiică, intitulat după numele mamei - „July's knitwear”. Creațiile moi și calde, foarte solicitate în perioada rece a anului, le fac împlinite și tot mai inspirate să creeze și încerce noi modele.

Am crescut înconjurată de femei cu „mâini de aur”

Bunica și mama mereu mă alintau cu hăinuțe împletite și mi-au cultivat dragostea pentru lucrurile handmade. Iarna trecută înainte de Crăciun am dorit mult căciulă de culoare roz pal. Am căutat mult prin magazine și nu am găsit model potrivit. Mi-a făcut-o mamă, era perfectă! Și atunci pe neașteptate mi-a venit idea să creăm „July’s knitwear”. De ce nu? Am visat demult să avem un lucru pentru suflet – îl realizăm împreună și ne aducă foarte multă satisfacție.

july 2

Toți cred că e vorba de iulie, noi însă știm că e vorba despre o Iulia

Denumirea „July’s knitwear” este de fapt dedicată mamei. O cheamă Iulia, dar des o numim July. Mamă este creatoarea brandului nostru și merită ca el să-i poartă numele. Când am creat „July’s knitwear” nu am știut multe despre branding sau cum să faci PR. În mod intuitiv am făcut primii pași. Dragostea pentru ceea ce faci este cea mai bună publicitate, nu poate să rămână neobservată.

colaj july

„Be more with less” este filosofia noastră

July’s knitwear este despre lucruri simple care contează mult. Despre ceea ce ne aduce confortul, căldura, dar este, în același timp, foarte șic. Creăm pentru cei care apreciază comfortul unei atingeri moi, cei care visează și iubesc îmbrățișări calde. Prin produsele noastre, făcute cu multă dragoste și răbdare, dăruim oamenilor căldura ce o avem în suflet.

july 1

Fiecare model este doar într-un exemplar

În fiecare sezon venim cu colecții mici, pentru care facem neapărat lookbook. Putem repeta însă cele mai populare modele la comandă. Țin minte fiecare articol creat de mama, pentru cine a fost împletit și cum l-am livrat. Îmi place enorm să fiu model pentru ceea ce creăm, ador să alegem noi culori și materiale, să colaborăm cu oamenii talentați. Mă inspiră rolul pe care îl joc pentru mică noastră afacere.

colaj 2 july

Mama are mâini de aur, eu – idei noi 

Este foarte interesant să lucrez în tandem cu mama. Facem totul împreună: căutăm fire, desenăm modele, alegem culori, construim planuri de viitor și nu ne imaginăm viața altfel. „July’s knitwear” ne unește și mai mult. Mă bucur că lucrurile handmade sunt tot mai apreciate în ultimii ani. Lumea începe să le perceapă valoarea. Sper că și în țara noastră vor apărea tot mai mulți admiratori ai acestor creații manuale – astfel doar vom promova oamenii talentați din Moldova.

Urmează o colecție limitată de căciuli din Merinos natural

Deja am început să ne pregătim de sezonul răcoros. Vom crea o colecție limitată de căciuli din Merinos natural (am adus lână nouă din Italia și deja am testat-o – este superbă). O să pregătim mai multe accesorii și pentru copilași, seturi pentru familii. De formare sunt designer de interior, așa că visul meu este să încercam și decor împletit pentru casă. Produsele noastre au ajuns și peste hotare: la Paris, Londra, Bergamo și Brașov. E plăcut să știi că cineva din alt colț al lumii poartă „July’s knitwear”. La fel, cu mare mândrie port și eu produsele noastre în timpul călătoriilor.

july 9

Rețeta de succes e simplă: să adaugi o bucată mare de dragoste în ceea ce faci

July’s knitwear este ocupația mai mult pentru sezonul rece. În perioada caldă a anului mama se ocupă de designul peisagistic, iar eu sunt designer de interior. De la hobby July’s knitwear devine pentru noi al doilea job creativ. Suntem pasionate de ceea ce facem, mai ales ne inspiră posibilitatea de a dărui celor din jur emoții vii. Pentru asta merită să muncim și mai departe. Mulțumesc celor care ne susțin și cred în viitorul afacerii noastre, suportul vostru contează!

Foto: „July’ s knitwear”