Acum doi ani, Stan Potoku s-a mutat în Moldova pentru că s-a îndrăgostit lulea de o coreografă de la noi. O puteți vedea în poza de mai jos pe moldoveanca ce i-a sucit mințile. Процесс4

Psiholog de meserie, Stan câștigă foarte ușor încrederea copiilor. În timp ce lucra ca educator la grădiniță inventa tot felul de jocuri și a înțeles că ar trebui să le extindă, să creeze adevărate aventuri în afara pereților de grădiniță.

capture-20170216-134322

A observat că cei mici sunt pasionați de expediții imaginare, le place să inventeze istorii, să dezlege mistere, să rezolve rebusuri, să decodifice bilețele. Așa a decis că va organiza city quest-uri pentru copiii cu vârstele de 7-10 ani. În timpul ultimei escapade „Imaginarius. Operațiunea Talent” au creat cadouri din origami, măști ca se simtă agenți sub acoperire, au inventat un ritual de înzestrare a oamenilor cu talente. Înconjurau trecătorii și le dăruiau un talent. Nimeni nu le-a rezistat, au zâmbit și le-au mulțumit.

capture-20170216-134413

 „A fost vesel. Am intrat chiar într-o cafenea și am săvârșit așa-zisul ritual pentru care am primit bomboane de la administrație. Totul s-a întâmplat în centrul orașului. Prin asemenea city quest-uri vrem să dezghețăm copiii, să îi ajutăm să comunice, să exploreze lumea înconjurătoare fără teamă și să își dezvolte imaginația”, povestește exaltat Stan Potoku.

Educatorul ucrainean mai are pe lângă asta o sumedenie de alte pasiuni. Călătorește cu autostopul prin lume, predă lecții de chitară și organizează sesiuni de „tămăduire prin muzică”. Se simte excelent la noi în țară. Din tot ce a văzut în Moldova cel mai mult i-au plăcut copiii. 

Distribuie articolul: