Încă în anul 2011, Nicolae Stasov a observat că are trăsături fizice asemănătoare cu ale interpretului rus Stas Mihailov. Mai bine de 3 ani, nu a dat mare importanță asemănării, în schimb oamenii mereu îl băgau în seamă anume pentru asta. Nu făcea nimic deosebit atunci în acest sens și nici nu planifica să devină sosia artistului. Asta, până pe 20 septembrie 2014, o zi care i-a dat lumea peste cap, i-a schimbat complet viața. 

„În acea zi, la nunta prietenului meu, am decis să vin cu o surpriză. L-am felicitat fiind deghizat în Stas Mihailov și m-am gândit că va fi vesel pentru toți nuntașii. Iată că momentul în care eu am ieșit deghizat în Mihailov și am văzut reacția oaspeților… a schimbat totul. Toți se apropiau de mine. Au lăsat masa, băutura, m-au înconjurat și au început să bată din palme. Mă filmau cu telefoanele mobile. Voiau apoi poze cu mine, astfel încât după acel număr artistic, eu eram în centrul nunții. Deja a doua zi, eu eram vedeta YouTube-ului.”

Atunci, spune Nicolae, a gustat o bucățică infimă din slavă. I-a plăcut foarte mult ce s-a întâmplat în acea zi și după acea nuntă, așa că a decis să iasă pe scenă în calitate de artist. După 5 zile de la evenimentul cu pricina, urma să aibă loc un concert în Piața Marii Adunări Naționale cu participarea adevăratului Stas Mihailov. 

„Materialele promoționale erau peste tot. Probabil și acest moment a jucat un rol important, am ajuns la locul și timpul potrivit. Ca să mă asigur că ideea mea de a evolua în calitate de sosie a lui Stas Mihailov e una nebună, dar totuși bună, m-am deghizat cum se cuvine, mi-am luat niște amici să pretindă a fi bodyguarzii mei și m-am plimbat prin centrul capitalei. Iată că atunci noi ne-am distrat pe cinste! Oamenii nu înțelegeau ce se întâmplă, veneau să facă poze cu mine. M-am convins că această asemănare o pot folosi spre beneficiul societății, dar și al meu. Am început să lucrez în sfera artistică, deși nu eram fanul lui Stas Mihailov. Nu prea îi urmăream creația. Dar eu am început să îi studiez concertele, prestația, manierele, comportamentul, modul de viață, ca să le pot prelua. ”

19260602_1495740657154756_2998242872265785115_n

Nicolae petrecea zile întregi în fața oglinzii, ca să imite cu maximă exactitate gesturile și mimica lui Stas Mihailov atunci când ieșea pe scenă.  

„De menționat este că eu nu folosesc un machiaj teatral. E suficient să pun niște ochelari cu sticla întunecată pe nas, să îmi aranjez părul ca el și în fața voastră va sta copia lui Stas Mihailov!”

Nicolae este absolvent al facultății de business și administrare. Până a descoperi imaginea care îl aduce tot mai des pe scenă, a lucrat în calitate de chelner. Un an și jumătate a locuit în Instanbul și a lucrat la un hotel unde a fost promovat în funcția de manager front desk. A deschis ulterior, la Chișinău, o agenție de publicitate, a lucrat în domeniul consultațiilor de afaceri. A lepădat toate astea și s-a scufundat în lumea show business-ului. Dar spune că se trandormă în Stas Mihailov mai mult din plăcere, decât din dorința de a câștiga bani. A observat reacția oamenilor și a decis să se folosească de acest cadou al destinului – asemănarea cu artistul rus, pentru a le aduce oamenilor spiritul sărbătorii și fericire.

12688123_1057288927666600_2897277812826148781_n

„Acum am 29 de ani, locuiesc în orașul Moscova, unde m-am mutat în luna ianuarie a anului 2017. Lucrez pentru compania Fashion House International, care se ocupă cu organizarea concursurilor de frumusețe și talente. Pe lângă asta, împreună cu producătorul meu  Oleg Celâșov și artista Dariana lucrăm la proiectele noastre.  Am creat un show de divertisment online „Show Neradio EhStas”, pe care îl urmăresc oamenii de pe toată planeta. Avem 10, 20, uneori și 50 mii de spectatori la o ediție. Pe lângă asta, dezvoltăm un vlog cu același nume, pe care curând îl veți putea urmări pe YouTube. Între timp, mă ocup și de dezvoltarea mea personală. M-am înscris la o școală de televiziune și radio, de aceea sper că foarte curând mă veți putea vedea și în calitate de prezentator TV.”

Nicolae a reușit să se vadă cu adevăratul Stas Mihailov, a mers la concertul lui, la invitația soției artistului din Rusia. I-a cunoscut atunci și pe Igor Nicolaev, Jasmin, Slava.

„Întâlnirea cu Stas Mihailov era visul meu, dorința mea cea mai mare. Lui îi sunt dator cu foarte multe. Am devenit faimos grație popularității lui.  De aceea îmi doream să îmi exprim recunoștința față de el personal, să îmi exprim respectul pentru ceea ce face. Îl respect ca om și ca artist. E un model pentru mine, așa cum este și pentru mulți alții. Nu sunt un șarlatan și nu vreau să prejudiciez imaginea interpretului, de aceea ies pe scenă cu numele de „Stas Velikolepnâi”, nicidecum nu „Stas Mihailov”. este important pentru mine să nu amăgesc oamenii, încercând să îi conving că în fața lor stă adevăratul Stas Mihailov.”

13346675_1132051690190323_3209176706058581756_n

Nu pretinde că e adevăratul Stas Mihailov, dar are grijă să se îmbrace așa cum i-ar plăcea artistului. Nu îl veți auzi niciodată cântând pe Nicolae din simplul motiv că e nu e interpet.

„Eu sunt un show man, nu un cântăreț. Nici nu ascund asta. Unii mă judecă pentru faptul că eu folosesc înregistrări. Pentru mine este important să fac sărbătoare, să bucur oamenii. Oare contează cum? Aș spune că e chiar mai greu să cânți cu înregistrare. Și apoi, vocea lui Stas Mihailov este inconfundabilă. Imaginați-vă cum ar arăta asta, dacă ar ieși pe scenă un om care seamănă cu el, cântă frumos și curat, dar nu este Stas Mihailov. Nu este nici vocea lui.”

Cred că nu mai trebuie să adăugăm că Nicolae e fericit peste măsură și își adoră meseria. Se simte ca pește în apă în postura artistului rus Stas Mihailov. Nu obosește la evenimentele la care merge, dimpotrivă, se energizează datorită reacțiilor publicului, aplauzelor și zâmbetelor. Să vedem ce o să mai iasă din toată povestea asta. Noi vom fi cu ochii pe el. 

Distribuie articolul: