Alexandru Frolov a fost invitatul emisiunii „Optsmart SRL”, difuzată de postul de televiziune TV8. El este fiul Angelicăi Frolov - lesbiană declarată și coordonatoarea de programe a centrului GENDERDOC-M. Tânărul a povestit în emisiune, printre altele, despre cum e să crești într-o familie de lesbiene și despre orientarea sa sexuală. 

capture-20171010-110456

Alexandru Frolov, muzician și basist în trupa „Valea Norilor”, a mărturisit că a aflat despre faptul că mama e lesbiană, iar amica ei – iubita mamei, la vârsta de 11 ani. Tânărul recunoaște că nu prea înțelegea atunci ce se întâmplă.

„Evident, prima mea reacție a fost una…nu pot spune negativă, dar a fost șocantă. Nu înțelegeam ce se întâmplă, cine e fata care este cu mama. A fost mai greu până am avut o discuție cu prietena mamei și atunci multe chestii s-au clarificat. Am înțeles că mama mea e lesbiană și că așa nu devii , ci așa te naști, că trebuie să trăiesc cu asta. Tatăl meu nu a jucat un rol mare până atunci, nu eram foarte apropiați, de aceea tranziția de la bărbat-părinte la femeie-părinte nu a fost una semnificativă. Altceva că mie mi-a fost greu să accept pe altcineva decât mama să participe la educația mea. Din cauza asta puteau să apară conflictele.”

Alexandru a mai mărturisit în emisiunea OptmartSRL că, la început, prefera să nu vorbească despre orientarea sexuală a mamei sale. Când veneau amicii în ospeție la ei acasă, tânărul le spunea că iubita mamei este sora ei sau verișoara.

„Începeam să mă încâlcesc în minciuni, în plus trebuia să spun adevărul odată și odată. Trebuia să explic cine trăiește cu mama. Eram prin clasa a 10-ea sau a 11-ea când vorbeam deja deschis despre asta. În plus, unii oameni știau, căci mama era deja persoană publică. Profesorii nu aveau reacții negative sau ciudate. Poate doar diriginta din prima mea școală, fiind o femeie religioasă, avea o atitudine mai deosebită. Totuși, nimeni nu mi-a spus ceva direct. Dacă cineva face declarații homofobe, mă străduiesc să ignor, dar undeva, adânc, poate să mă atingă, să mă răscolească. Încerc să îi înțeleg, să le înțeleg motivele.”

Vezi și: Angela Frolov: „Atunci când ții în secret orientarea ta sexuală poți ajunge la depresie. Eu sunt liberă”

Alexandru a mai explicat că orientarea sexuală a mamei nu i-a influențat orientarea lui sexuală. Este heterosexual, are o iubită de mai mult timp. El a mai precizat în emisiune, susținut de mama, că homosexualitatea nu presupune ateism. Angelica Frolov a subliniat că pe lângă toate stereotipurile legate de reprezentanții LGBT mai există și cel al lipsei de credință în Dumnezeu.

„Sunt homosexuali creștini, baptiști… Homosexualitatea e ceva ce vine în paralel cu viața ta. Tu te naști homosexual…este un stereotip că homosexualii nu sunt oameni credincioși. Eu sunt agnostic. Am ajuns la a fi agnostic nu pentru că sunt homosexuală, am cercetat mult subiectul. Agnostic este cel care nu este sigur de nimic. Nu va spune niciodată că Dumenzeu este sau nu. Agnostic e persoana care crede că această cunoaștere este imposibilă”, a declarat Angelica Frolov.

Vedeți ediția completă a emisiunii OptmartSLR, aici: