Pentru echipa din preselecțiile show-ului culinar televizat „Chefi la Cuțite” a fost o mare onoare să afle că participant la proiect își dorește să devină și actualul bucătar al ambasadorului SUA la Chișinău. Chef Petru Scalețchi a reușit să-i convingă că merită un loc de cinste în proiect. Cum a fost prima probă de „cuțite” prin care a trecut, vedeți mai jos.

Bucătarul de 29 de ani și-a dorit mult să ajungă la un proiect culinar de televizat și, mai ales, să-i cunoască live pe chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Visul, precum vedeți, i s-a îndeplinit și nu se oprește aici:

„Sunt un bucătar atipic și, în afară de bucătărie, mai merg și la sală. Nu am știut dintotdeauna că voi fi bucătar. De mic, am fost fascinat de inginerie, însă de fire, totuși, sunt sunt mai creativ, îmi place să joc și teatru. Am făcut și dansuri, am făcut și box, și înot am făcut, și șah. Timp de 9 ani am cântat la acordeon, pian, fluier. În acea perioadă, apăreau foarte multe emisiuni de gătit și îmi plăcea cum arătau chefii, îmi plăceau stima și respectul pe care îl primeau de la oamenii din jur pentru bucatele pe care le-au gătit. Mi-am zis că voi fi bucătar. Uite așa am decis.

cats

Pentru mine, concursul este o provocare, pentru că de mai bine de 3 ani stau bine mersi în cutiuța mea și nu prea fac nimic deosebit. Lucrez deja de 2 ani în calitate de bucătar al ambasadorului SUA la Chișinău. Înainte de asta, am lucrat timp de 6 ani în calitate de bucătar personal al ambasadorului Germaniei la Chișinău. A găti pentru ei este, într-o oarecare măsură, dificil, pentru că au loc cine oficiale, iar mâncarea pe care o servesc eu la masă este ceva care îmblânzește oaspeții”, spune Petru, în prezentarea sa.

La prima probă „de cuțite” din concurs, Petru Scalețchi a pregătit o supă din ciuperci cu ceapă, usturoi, morcov, rădăcină de țelină și o cremă din frișcă și brânză de capră. Concurentul susține că rețeta vine de la unul dintre bucătarii care gătește pentru președintele Poloniei.

Cum l-au apreciat chefii din juriu, urmăriți în VIDEO:Foto: captură video, a1.ro

Distribuie articolul: