Vestă cu anchior în V și cămașa disco cu revere mari sunt elementele vestimentare ale profesorului Dale Irby, care apar în pozele din clasicul album de sfârșit de an realizat la o școală din Texas, din 1973 până în prezent. Cum a ajuns dascălul să poarte aceleași haine 40 de ani la rând, aflați mai jos. Totul a pornit de la o greșeală: Irby a purtat doi ani la rând, fără să își dea seamă, aceeași vestimentație, iar soția sa, o persoană inventivă și pusă pe soții, l-a provocat să o facă în fiecare an. De atunci, profesorul în vârstă de 63 de ani, de la Școală Elementară Prestwood din Dallas, a menținut gluma soției. În fiecare an, apariția sa năstrușnică este așteptată cu interes de către profesori și elevi, devenind o tradiție.

Deși cămașa este acum scămoșată și vestă din lâna este găurită, Irby consideră că “excentricitatea” lui a fost una „răsplătită” prin zâmbetele și fericirea celor din jur. “Nu era o vestimentație elegantă, să vă spun adevărul. În ultimii ani, cămașa era puțin cam mică, dar puteam să o pun pe mine și să o închei. Mă îndoiesc că o voi purta din nou, chiar și în cazul unei noi provocări”, declară Dale Irby pentru The Sun.

Pozele constituie o adevărată arhivă a evoluției lui Irby: ochelarii și-au schimbat, în timp, forma, părul a devenit din ce în ce mai cărunt, iar mustața diferă în dimenisiune.

Sursa: The Sun
Foto: Dallas Morning News

Distribuie articolul: