Un bărbat de 48 de ani din Edineț a fost recunoscut vinovat de comiterea a 7 episoade de viol, 8 episoade de acțiuni violente cu caracter sexual și 8 episoade de acțiuni perverse și condamnat la 25 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Totodată, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250 000 lei.

„Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, în perioada anilor 2017-2022, inculpatul, activând în calitate de profesor de muzică în raionul Edineț, atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia, a comis acțiuni prejudiciabile ce atentează la inviolabilitatea sexuală, libertatea psihică, integritatea corporală și sănătatea a șapte victime minore, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

Responsabilii spun că inculpatul a pledat nevinovat, iar în privința lui a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Însă, recent acesta a mai primit 4 ani de închisoare pentru pornografie infantilă.

„Potrivit sentinței, profesorul de 48 de ani, în perioada anilor 2021 – 2022, aflându-se in biroul său de serviciu а înregistrat cu telefonul mobil, actul sexual întreținut cu o victimă minoră. Aceleași fapte le-a săvârșit și în privința unei alte victime, înregistrând imagini nud cu aceasta”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

Inculpatul a pledat nevinovat și a refuzat să depună declarații pe caz.

Distribuie articolul: