Odată cu plecarea gerului, în ultima zi de martie şi în toiul Postului Mare, la Chişinău va fi organizat primul târg de post. În program vor fi vânzari de produse alimentare de post, degustări de bucate, va fi organizată o tombolă şi muzică etno.

Autoarea evenimentului, Tamara Şchiopu, spune că „evenimentul are ca scop promovarea nutriţiei sănătoase şi diverse în perioada de post, precum şi a produselor alimentare autohtone, oferite de producătorii mici şi mijlocii din Moldova. Suntem siguri că agricultorii şi prelucrătorii autohtoni au ce să prezinte publicului larg, celor care postesc şi nu numai. De la făină până la mirodenii, de la supă până la cocktailuri de post. Iar cel mai creativ comerciant va primi şi Premiul Publicului”.

În program:

Vânzari de produse alimentare de post, autohtone si de sezon
Teatru gastronomic cu degustări de bucate, pregătite de bucătari celebri
Lansarea setului de reţete „Bucate de Post: Reţete şi Poveţe” de Tamara Şchiopu
Jocuri şi activităţi pentru copii
Tombola „Coşul de post”
Muzică etno cu Geta Burlacu şi Taraf Lăutăresc

Evenimentul este orientat spre familii cu copii. Folosirea alcoolului şi fumatului nu vor fi admise pe teritoriul târgului. Intrarea costă 10 lei de persoană. Copiii de până la 10 ani intră gratis. Primul târg de post va avea loc duminică, 31 martie, între orele 12:00 – 17:00, la Orfeus, Casa Scriitorilor, strada 31 August, nr 98.

Distribuie articolul: