Locuitorii orașelor văd porumbei mai des decât câini sau pisici. Necătând la asta, nu sunt obișnuiți să perceapă porumbeii ca păsări de companie. Se uită la ele ca la păsări libere, sălbatice.

În San Francisco lucrează o organizație de caritate care salvează de la moarte porumbeii de rasă domestică, incompatibilă cu traiul în libertate, afară.

capture-20170328-133543

Păsările de rasa cu pricina nu pot supraviețui independent. Pe contul său de Instagram, organizația Palomacy publică fotografii din numele unui porumbel adoptat, pe nume Miu. Pe rețeaua socială acesta povestește că îi place să stea pe tastatura calculatorului, îi mai place să îmbrățișeze și să privească ploaia prin geam.

capture-20170328-133042

Astfel organizația încurajează adopția porumbeilor despre care spune că poate fi o pasăre de companie excelentă, nicidecum mai prejos ca un motan.  În plus, porumbelul poartă niște pantalonași incredibil de drăguți, din motive de igienă personală. Miu are jucăria sa și patul în care doarme doar el.


capture-20170328-133259

„Am aici un loc lângă laptop-ul stăpânei. Ea face tema pentru acasă, iar eu stau aici, așa drăguț cum sunt, doar cer mângâiere pe cap o dată la 10 minute. Da, e o viață bună”, este unul din comentariile la pozele porumbelului.

Sursa: wonderzine.com

 

Distribuie articolul: