Veste bună pentru o familie din Marea Britanie. După ce a petrecut un record de 243 de zile în spital din cauza Covid-19, un pilot s-a întors în sfârșit acasă.

Nicholas Synnott, în vârstă de 59 de ani, a fost internat într-un spital din Texas în martie și a fost externat chiar înainte de Crăciun, întorcându-se acasă, în Betchworth, Surrey. Este încă în perioada de recuperare.

Soția pilotului, Nicola, în vârstă de 54 de ani, și-a petrecut tot acest interval de timp în spital, alături de soțul ei, ajutându-l în procesul complicat de recuperare, menționează digi24.ro.

Foto: Skynews

Nicholas Synnott a declarat pentru ABC 30 News – citat de The Times – la externarea din spitalul UT Health and Memorial Hermann: „Am trecut printr-o frază întunecată în care, din punct de vedere psihologic, au fost foarte multe încercări.”

Medicii spun că pilotul a avut insuficiență respiratorie, a fost ventilat, apoi conectat la aparate care să susțină funcționarea inimii și a plămânilor, după care a urmat perioada de recuperare.

Dr. Biswajit Kar, cardiologul care l-a tratat pe Synnott, a spus: „Fiecare organ din corpul său a fost afectat de Covid-19. A făcut față tuturor încercărilor și a supraviețuit doar pentru că starea lui de sănătate era anterior foarte bună, condiție absolut necesară pentru un pilot”.