Pe 11 februarie, în orașul Guangzhou s-a celebrat Festivalul Lanternelor, eveniment prin care chinezii marchează începutul primăverii și noul an. Autoritățile locale au decis să înlocuiască lampioanele cu dronele. Au lansat 1000 de drone la o înălțime de 120 metri, care păreau că dansează pe cerul înstelat.

Cu melodia „Yellow River Concerto” pe fundal, interpretată live, dronele luminoase formau diverse caractere chinezești. Simbolul “福” , de exemplu, înseamnă „binecuvântare”. În cele 15 minute de show, spectatorii au mai văzut harta Chinei și numărul 2017, semn că începe noul an după calendarul gregorian.

Anul Nou chinezesc este cunoscut sub numele de “Sărbătoarea Primăverii”, pentru că porneşte de la începutul primăverii. Anul Nou Chinezesc începe cu Luna Noua, în prima zi a noului an şi se termină pe lună plină, 15 zile mai târziu. La 15 zile după anul nou este organizat Festivalul Lanternelor (Yuánxiāo jié/元宵节), care este sărbătorit pe timp de noapte, când copiii se plimbă cu felinare în cadrul unei parade.

 

Distribuie articolul: