Un nou remediu de luptă contra cancerului a fost descoperit la la Universitatea Duke, din Carolina de Nord. Potrivit cercetătorilor de aici, cancerul poate fi ”stârpit” din organism odată cu eliminarea cuprului din sânge.

În opinia lor, cuprul intrat în compoziția sângelui, odată cu consumul exagerat de legume verzi și de fructe de mare, permite celulelor canceroase din organism să respire și să se dezvolte.

Potrivit dailymail.co.uk, prea mult cupru în organism provoacă, în opinia savanților, șanse sporite de dezvoltare a cancerului la plămâni, la sân și la glanda tiroidă. Asta, deoarece cuprul cauzează mutația unor gene care cauzează dezvoltarea unui cancer numit BRAF.

Astfel, pastilele care reduc cantitatea de cupru în organism ar putea deveni o ocazie foarte bună de înfometare a celulelor canceroase și de exterminare a lor.

 

Scăderea intenționată a nivelului de cupru, la anumiți pacienți, a dovedit scăderea, în dimensiuni, a tumorilor. Rezultate similare au fost înregistrate și la pacienții suferinzi de mutația genetică Wilson.

Amintim că în studiile anterioare s-a demonstrat că un nivel ridicat de cupru în apa potabilă a provocat o rată înaltă a numărului de tumori în organismul șoarecilor.

Surse foto: stiintasitehnica.com, compassmag.3ds.com, www.theguardian.com

Distribuie articolul: