Nasc şi la Moldova…regizori de film. Încă un film moldovenesc va fi prezent, în iulie, la Festivalul de film de la Karlovy Vary, unul dintre cele mai importante de acest gen din lume. Lungmetrajul “La limita de jos a cerului”, regizat de Igor Cobileanski, intră în concurs la secţiunea producţie est-europeană, alături de alte 12 filme. Pelicula cu care Cobileanski se va prezenta la Karlovy Vary a fost realizată anul trecut, la Orhei şi a avut un buget de un milion de euro. Filmul prezintă povestea unui traficant de droguri din Moldova.

Aceasta este cea de-a doua participare a lui Igor Cobileanski la un festival de renume, în acest an. Acum o lună, regizorul moldovean a prezentat la Cannes, în afara concursului, scurtmetrajul “Colecţia de arome”.

Igor Cobileanski (39) este un scenarist și regizor de teatru și film din Republica Moldova, reprezentant al generației tinere de cineaști. În anul 2001, devine membru al Uniunii Cineaștilor din Moldova. La Congresul Uniunii Cineaștilor din Moldova din anul 2004, el a candidat pentru funcția de președinte al acestei instituții.

Sursa: publika.md