Brandul ATU a apărut din dorinţa de a oferi publicului feminin, dar şi celui masculin o alternativă la tot ceea ce înseamnă comun, convențional și impersonal, atunci când vorbim de stilul business. În weekend a avut loc lansarea brandului reprezentat de două tinere dornice să cucerească lumea design-ului şi a afacerilor. Creatoarele brandului, Oxana Berzan și Olesea Ceban, masterande ale Universitaţii Tehnice din Moldova, facultatea Modelarea Confecţiilor, ne-au spus că au creat piese unice, simple ca şi forma, dar complexe în construcţia lor, cu detalii sofisticate.

Creaţiile brand-ului se adresează persoanelor preocupate atât de cariera, cât şi de imaginea personală – fie în cadrul afacerilor, fie în cel public şi cărora le place sa-şi exprime personalitatea şi individualitatea prin intermediul vestimentaţiei. Creaţiile au fost prezentate de tinere profesioniste dornice să îmbrace haine “Made in Moldova”.

Prima linie de produse vestimentare marca Atu, imbina formele simple cu cele complexe si detaliile sofisticate – incluzind rochii, salopete, jachete, bluze, fuste, pantaloni si veste din tesaturi pentru costume in clasicele nuanțe: alb, albastru, gri si roșu.

Colectia prezentată conţinea 12 ţinute (20 piese vestimentare):

• ţinute business-casual (de birou);

• semi-formal (pentru evenimente speciale);

• smart-casual (pentru activitatile de zi cu zi a unei persoane de afaceri).

Unele din ținute pot fi purtate la diverse ocazii, printr-o simplă accesorizare diferită.

Lansarea brandului a avut loc sub egida Programului de Mentorat pentru Femei “Inspir-o!”. Accesoriile din piele au fost oferite de „Vitalie Burlacu VB”. Coafurile şi machiajul a fost oferit de „Micusa Stil express salon”. Evenimentul a fost gazduit de „Mobimall” – Uniunea producatorilor de mobila din RM si “Creator Iurie Bors”. Seara s-a încununat cu muzică bună şi vin de calitate de la „Gitana Winery”.

Proiectul de lansare a Brandului “Atu” a fost realizat în perioada mai-septembrie 2013 în cadrul Programului Naţional de Mentorat pentru Femei “Inspir-o!”, cu sprijinul Centrului „Parteneriat pentru dezvoltare”, în colaborare cu Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din resursele acordate de Guvernul SUA.

 

Distribuie articolul: