Să ajungi, dar și să trăiești în SUA ca și emigrant nu-i așa de ușor. Nu contează țara din care vii, ca să te integrezi ușor și rapid în comunitatea americană, dar mai ales, ca să nu ai mari bătăi de cap după - vloggerul Sergiu Munteanu - Mount's Vlog - vine cu 5 recomandări esențiale pentru ca să începi cu dreptul viața în SUA.

Un moldovean, șofer de TIR în SUA, e vlogger pe Youtube. Realitatea americană, văzută prin ochii lui (Video)

Fă neapărat un control medical general la o clinică „normală”. Din experiența proprie, am avut mari probleme cu dinții, iar tratamentul la stomatolog în SUA (dar și în Europa) costă foarte mult. pe mine m-ar fi costat 3500 de dolari aici (în SUA). Faceți aceste controale medicale acasă, în Republica Moldova, și înlăturați orice problemă de sănătate până să veniți în America. O simplă operație de apendicită poate costa peste 20 mii de dolari. În SUA ești tratat, salvat, iar după primești factura acasă, de zeci și sute de mii de dolari.

Nu vă faceți impresie (așteptări) că aici totul va fi bine, veți avea imediat un job sau veți face bani mulți. Nu credeți nimănui, decât celor care au trecut prin experiența asta.

Dacă vreți să aveți un job mai bun, să vă descurcați mai ușor… învățați bine engleza. Dacă știți, cunoașteți măcar un pic engleza, veți fi aici șeful. Nu va fi mare cel care are mușchi și poate face lucrări grele – va fi „boss” cel care știe cel mai bine engleza. Eu am învățat-o trei luni înainte să vin aici. Învățați această limbă străină pentru voi, o să vă fie de folos oriunde.

Cum să îți găsești mai ușor un job?! Permisul de conducere deja poate fi obținut doar cu green card sau cu cetățenie, iar în unele state cu permisul de muncă. Poți lucra în bucătărie sau chelner, la servicii de curățenie, la construcții, la case de bătrâni, la casele din supermarketuri, etc. Aceste job-uri sunt plătite cu câțiva dolari.

Alegeți bine orașul, ca el să fie sigur și să găsiți rapid un loc de muncă. Vă recomand Seattle, din statul Whashington, sunt foarte mulți Europeni care au afaceri acolo și vă vor putea angaja. Vă mai recomand Chicago, dar și New York-ul. Ultimul este foarte scump la chirii, însă dacă găsiți să locuiți împreună cu cineva poate să fie rentabil. America vă așteaptă!”, spune moldoveanu în vlogul său.