Cât câștigă moldovenii în SUA, cât costă o casă în america sau cum arată o nuntă de moldoveni la Chicago? Răspunsuri la aceste întrebări găsiți pe vlogul unui moldovean pe nume Sergiu Muntean - Mount's Vlog. Tânărul moldovean, care de doi ani locuiește în SUA, este șofer de TIR. El a decis să-și povestească experiența și viața de peste ocean, iar acum are deja în jur de 3 mii de abonați pe Youtube. AGORA a luat legătura cu șoferul-vlogger pentru a afla mai multe despre ideea de a lansa un vlog și despre viața din SUA.

Sergiu a ajuns în Statele Unite încă din facultate, prin programul Work and Travel.
„Eram în anul trei de facultate la Universitatea Tehnică, perioadă când eram un tânăr plin de ambiții, energic, gata de noi aventuri, pregătit să-mi asum unele responsabilități, fie ele și majore. Aveam o frică de a nu reuși, nopți nedormite, gânduri grele, dar lucrul care m-a ținut pe poziții a fost pasiunea mea față de acest continent, venită încă din copilărie”, povestește Sergiu Muntean.
Așa a ajuns Sergiu, la 21 de ani, în Ocean City, locul de care, spune el, s-a îndrăgostit pe loc. „Pe măsură ce treceau zilele, am început să mă obișnuiesc din ce în ce mai mult cu viața americană și am început să o iubesc cu adevărat”, povestește tânărul.

Sergiu a locuit o perioadă în Ocean City, unde a avea o slujbă. „Apoi am decis să mă fac șofer de TIR, astfel împlinind visul tatălui meu”, explică simplu bărbatul.
El mărturisește că acest job i-a oferit șansa de a vedea și de a străbate toate cele 50 de state americane. „Acum locuiesc în statul Georgia, în suburbia orașului Atlanta, e un loc destul de frumos”, afirmă Sergiu.
 O parte semnificativă din viața sa este vlogul pe care l-a lansat – Mount’s Vlog, care vine de la numele său de familie. Sergiu spune că ideea vlogului a apărut simplu: „Este o pasiune a mea și îmi place să le arăt oamenilor toată frumusețea, dar și adevărul vieții americane. Eu fac asta din plăcere. Cred că e important să faci ceva ce prinde bine oamenilor, ceva diferit, care nu mai există. Mă strădui ca majoritatea postărilor mele să fie informative”, mărturisește Sergiu.

O asemenea postare informativă este un videoclip intitulat „Cinci idei care te vor ajuta să începi viața în SUA”. În acest filmuleț, Sergiu îi sfătuiește pe moldoveni în primul rând să-și verifice sănătatea încă de acasă, întrucât sistemul medical în SUA este foarte scump.
Video/Foto: Mount’s Vlog
Sursa: AGORA.md