Constantin Botezat este un tânăr artist din Republica Moldova, care a reușit să ducă faima țării peste hotare. Tănărul moldovean a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Academia de Artă din Italia. Și-a expus lucrările în mai multe galerii din Europa și SUA, devenind un artist respectat în mai multe țări ale lumii.

De curând, Constantin a participat în cadrul unei expoziții din SUA, fiind singurul artist din Europa. Este vorba de o expoziție colectivă, care a avut loc la Galeria Alpine Art din orașul Salt Lake, statul Utah. La acest art show au participat 22 de artiști, majoritatea locali. Vernisajul a avut loc pe 15 septembrie, iar expoziția va fi deschisă până pe 15 octombrie.

IMG_9558

Am vrut să aflăm mai multe despre cum această expoziție și povestea tânărului moldovean, care își expune operele de artă în întreaga lume. Tânărul a recunoscut că pentru a ajunge să ai o expoziție în SUA este nevoie de multă hotărâre. „Cel mai important să fii foarte activ și hotârât. Acesta este deja al patrulea eveniment în SUA. Anul trecut am mai organizat expoziții în Los Angeles, Hollywood și la fel în Salt Lake și viitorul apropiat preconizez alte evenimente”, a subliniat artistul moldovean.

Expoziția reprezintă un eveniment important pentru critici și colecționarii de artă din întreaga lume, confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală pentru dezvoltarea unui dialog între artiștii americani și europeni.

IMG_9559

„Evenimentul este un pas important pentru publicul interesat de artiştii tineri, de cercetările lor artistice şi de colecţionarea operelor lor. În cadrul expoziției am expus patru lucrări realizate pe parcusul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia”, a precizat moldoveanul.

Tema expoziției din SUA a fost „Muse”. „Evenimentul a avut loc grație curatorului meu – Susan Bohmhold, căreia îi sunt recunoscător pentru această oportunitate. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a crea cât mai multe lucruri frumoase în continuare”, a zis Constantin Botezat.

Constantin este un artist reprezentat de către galeria IAGA Contemporary Art de la Cluj.

Iată câteva din operele realizate de tânărul Constantin:

Natura statică Moldova

Natura statică Moldova

Motiv Butuceni

Motiv Butuceni

Mai multe informații și poze găsiți pe Agora.md

Distribuie articolul: