Are doar 24 de ani și deja și-a deschis propriul local în centrul Clujului. Cum i-a reușit lui Alexandru Conovali una ca asta, cum s-a transformat o idee într-o mare realizare, ce piedici a întâmpinat și cine i-a fost mereu alături ne povestește chiar el în materialul ce urmează. 

Istoria lui Alexandru Conovali începe ca cea a multor tineri din Republica Molodva care pleacă să-și facă studiile în străinătate. El a ales România, Clujul, probabil  nici nu-și dădea seama că această decizie urma să-l ducă la o realizare și mai frumoasă.

„Ideea de a deschide un local mi-a venit în anul doi de facultate când avem pauze între cursuri și nu găseam o zonă în care să pot învăța într-o atmosfera plăcută, dar să și pot servi o cafea, dar să și mănânc. Am discutat cu mai multe persoane atât studenți cât și persoane încadrate în câmpul muncii și mi-au zis că s-au confruntat și ei cu aceeași problemă, mai ales în prima parte a zilei. Atunci am decis să dezvolt un concept în care voi putea include trei aspecte: confort, zona de luat masa în special micul dejun, rapiditate”, povestește acesta.

Orice afacere necesită sacrificii, iar ideile grandiose nu se realizează fără piedici. La fel a fost și în cazul lui Alexandru care spune că a întâlnit nu un singur obstacol până la momentul deschiderii.

„Piedicile au început să apară chiar de la prima etapă de a găsi spațiul ideal pentru ceea ce urma să deschid. Începând de la prețurile enorme în zonele bune ale Clujului, până la termenul extins de execuție al muncitorilor pe care doream să-i contractez. Să nu mai vorbim de zona legislativă în care multe aspecte îmi erau necunoscute. Din fericire am dat peste mulți oameni extraordinari, care m-au ghidat până la deschidere”, spune Alexandru.

Tânărul spune că multe lucruri intervin spontan, iar planurile ți se pot schimba de la o zi la alta, la fel s-a întâmplat și cu data deschiderii.

„De la intrarea în spațiu până la deschiderea oficială mi-a luat 3 luni și 2 zile. Normal estimarea zilei oficiale de deschidere a fost amânată cu o lună, din cauza sărbătorilor și a întârzierii unor etape esențiale, dar și a unor acte importante, fără de care nu se poate activa într-o unitate de alimentație publică”, zice el.

Așa cum și era de așteptat fără de susținerea celor apropiați e mai greu să înaintezi, iar Alexandru s-a bucurat de încurajarea celor dragi ori de câte ori a avut nevoie.

„Chiar de la bun început, toată familia m-a susținut din toate punctele de vedere. Mereu au crezut în ideea mea și au fost sinceri atunci când trebuia să schimb ceva sau să ajustez anumite lucruri”, spune tânărul.

„SUNNY Bistro and Lounge”, așa și-a denumit localul. Alexandru zice că bistro-ul este bazat pe trei principii prioritare, iar conceptul acestora a fost creat pentru confortul și starea de bine a fiecărui client care v-a păși pragul acestuia.

„După cum spuneam de la început, am dorit să creez un concept în care clientul să poată beneficia de 3 aspecte, pe care le-am considerat importante în zona respectivă: confort, mâncare și rapiditate. De aceea am decis să mă orientez spre zona de mic dejun și lunch sau brunch cum este mai nou numită această combinație între BReakfast and lUNCH. Am decis să mă orientez în această direcție, deoarece produsele pot fi gătite corect, într-un timp scurt în care produsele posedă valori nutriționale și gustative superioare”, spune Alexandru.