Vadim Țurcanu nu are universitatea terminată. Nu vorbea deloc engleza atunci când a pornit spre Londra cu doar 200 euro în buzunar și multe găuri în talpa ghetelor. Voia să scape de sărăcie, pe atunci Vadim Țurcanu fiind judocan la liceul internat republican cu profil sportiv. Mama era vânzătoare la un magazin, iar tata lucra în construcții. Astăzi, Vadim are 32 ani și este partener într-o afacere imobiliară cu un rulaj de peste 4 milioane lire sterline.

Compania noastră face șase milioane pe an, asta se socoate că avem un business de milioane, ceea ce e un pas foarte mare în comparație cu ceea de unde am venit, mă mândresc cu faptul că am dovedit că se poate de făcut. Nu e neapărat sa fii dintr-o familie bogată, să finisezi anumite universități de clasă, poti singur să citești cărți, să faci ceva important, ceva foarte mare. Eu m-am născut în orașul Ștefan Vodă, am trăit foarte puțin timp acolo, părinții s-au mutat la Slobozia, într-un sat de alături. Am trăit acolo până la 11 ani, după care am venit la internatul sportiv din Chișinău, aici am trăit până la 19 ani, m-am ocupat cu Judo de performanță.

Am decis că trebuie să fac ceva în viața mea, mi-o „buhnit” papucii, cum se spune moldovenește, mi-a crăpat încălțămintea, nu aveam bani să iau alta. Trebuia să fac ceva, am plecat fără documente și fără bani. Mi-a luat șase luni să ajung până la Londra.  Am mers cu diferite rutiere, cu trenuri, mă ascundeam în trenuri, pe urmă săream din trenul în mișcare, am stat prin închisoare, e foarte lungă istoria pe care o descriu în carte și va fi lansată la mijlocul lui martie.”

Îi puteți citi povestea care sună a nebunie curată în cartea scrisă de el, „No one s business”, ce poate fi considerată deja „bestseller”, spune autorul, căci s-au comandat 2000 de exemplare. Vadim Țurcanu a stat șase luni în închisoare pentru fraudă. A dat peste niște hackeri în Londra, care l-au făcut pe hârtie beneficiar de bani. În mod ilegal, ridica sistematic bani de la aeroport prezentându-și pașaportul, după care poliția l-a prins și el a fost închis. În cele 6 luni cât a stat la răcoare a înțeles că nu mai vrea căi ușoare și ilegale, a citit zeci de cărți despre cum poți face bani mulți pe căi conforme legii. După ce a ieșit din închisoare avea un copil și o iubită care trebuiau întreținuți. Se apuca de orice munca îi cădea sub mână.

„De pildă diaspora română avea unele lucruri pe care le făcea. Cineva știa să facă încălțăminte de exemplu, alții – brânză, dacă nu se știu unul pe altul eu duceam unora brânza, altora încălțămintea. Am activat în construcții, am activat ca șofer, mergeam pe un bus, am activat la o fabrică de haine, împachetam acolo”, ne-a povestit Vadim Țurcanu.

Interviu Milionar.00_04_08_30.Still002

La un moment dat, s-a întâmplat să întâlnească omul potrivit la locul potrivit. Au lansat o afacere în sectorul imobiliar.

„Avem un hotel și apartamente care pot fi închiriate pe noapte sau pentru o perioadă de lungă durată. Ne ocupăm și cu vânzări, avem 70-80 de proprietăți. Cum a început totul? M-am întâlnit cu partenerul meu de astăzi la o zi de naștere. Știți cum e când se leagă o conexiune între doi oameni, așa s-a primit la mine cu el. Peste două zile iar ne-am întâlnit, am băut 2 beri sau mai multe, i-am zis : „dă să facem o afacere, sunt camere libere pe piață, oamenii fac bani din asta, de ce să nu facem și noi?” Chiar a doua zi am luat un apartament în chirie, l-am dat în chirie, am pus câte 1500 lire sterline fiecare. Peste 7 ani, am ajuns să administrăm o afacere care ne dă 450 mii de lire pe lună undeva. Acele 3000 s-au făcut 450 mii pe lună.”

Astfel, rulajul companiei a consituit anul trecut 4,2 milioane de lire, iar pentru acest an se prognozează 6 milioane. Hai să vedem, ce mașină are Vadim Țurcanu? Urmează un sfat bun pentru noi toți. 

„Am un Range Rover, eu o iau pe leasing, căci eu urmez regula potrivit căreia, dacă lucrurile se devalorifică le iei în leasing sau rate. Dacă se apreciază îl iei deodată. Dacă ratele aduc mai mult și poți lua în rate două lucruri în loc de unul merită să iei. Eu trăiesc în chirie, investesc în apartamente peste hotare și în Anglia tot, le dau în chirie. Mai am un apartament în Spania.”

Cel mai mult lui Vadim îi place să cheltuie bani pentru educație. Anul trecut a investit 25 mii euro în cursuri, studii și cărți. Dacă vă visați milionar, invitatul nostru vă recomandă să începeți drumul spre milioane cu trei cărți: Un tată bogat, un tată sărac de Robert Kiyosaki, Patru ore de muncă pe săptămână de Timothy Ferriss și Influență: psihologia convingerii,  de Robert Cialdini.  Nu uitați să citiți și cartea lui Vadim Țurcanu No one s business, o găsiți în vânzare pe internet.