Premiul pentru cel mai bun film românesc, la Festivalul Internațional de Film Animat Animest București 2012, a fost obținut de un moldovean, stabilit în România. Filmul Hunger, realizat de Alexei Pătrașcu, a fost desemnat de juriu cel mai bun film, din cele 21 de filme participante la competiția românească. Este prima sa animație care a obținut succesul la care nu s-a așteptat, spune Alexei. A decis să participe la Festivalul Internațional de Film Animat Animest mai mult pentru a vedea care va fi feedback-ul. „Animația cu care am participat la festival, a fost mai mult un test, dar care, în rezultat, a ajuns să fie o animație”, spune Alexei Pătrașcu.

Întrebat ce va face mai departe, Alexei spune: „Voi continua în același ritm, desen, animație, pictură, muzică pentru animație”. Iar cu cei 500 de euro câștigați la festival, Alexei spune că va supraviețui. „Acum ocupația mea de bază este desenul și îmi doresc să particip și anul viitor la festival”, adaugă el.

Anul acesta Animest va fi pentru a doua oară și la Chișinău. În perioada 1-4 noiembrie vor fi proiectate mai multe filme animate, printre care, cu siguranță, va fi și animația câștigătoare la competiția românească, cea al animatorului în devenire, Alexei Pătrașcu. „Dacă voi fi invitat de Animest încă o dată, atunci voi fi bucuros să mă aflu în această perioadă la Chișinău”, spune el.

Printre invitați și participanți, la Festivalul Internațional de Film Animat Animest București 2012, au mai participat doi moldoveni.

Distribuie articolul: