Un material-minune are capacitatea de a schimba radical sexul în viitor. Grafenul ar putea fi folosit în producția de prezervative, făcându-le mai rezistente și mai subțiri. Află care sunt proprietățile acestuia.

 

O echipă de cercetători de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, a câștigat o finanțare de 100.000 de dolari din partea fundației “Bill și Melinda Gates”. Ei vor crea noi nanomateriale compozite din noua generație, care au scopul de a opri răspândirea virusului HIV și a maladiei SIDA, scrie The Independent.

Grafenul este de aproape un milion de ori mai subțire decât părul uman și mai rezistent decât diamantul. Acest material-minune a fost izolat pentru prima data de cercetătorii ruși Șir Andre Geim și Șir Kostya Novoselov, în anul 2004.

De atunci, în lume au fost patentate peste 7.500 de produse bazate pe grafen, de la smartphone-uri la piese de calculator. Cei doi oameni de știință ruși au luat Premiul Nobel pentru Fizică în anul 2010 pentru descoperirea lor.

Acum, o echipă condusă de doctorul Aravind Vijayaraghavan, de la un nou institut din Manchester (Național Graphene Institute), specializat în folosirea grafenului, încearcă să creeze materialul revoluționar care poate intră în compoziția prezervativelor din viitor. Specialiștii vor să unească grafenul cu un polimer elastic, cum este latexul. Acesta este folosit în prezent la producerea de prezervative.

“Acest material compozit va fi creat astfel încât să se mărească senzația naturală din timpul sexului, atunci când se folosește un prezervativ, ceea ce ar trebui să încurajeze și să promoveze folosirea de prezervative”, a declarat doctorul Vijayaraghavan. 

“Acest lucru va fi obținut prin combinarea rezistenței grafenului cu elasticitatea latexului pentru a produce un nou material care poate fi mai subțire, rezistent, elastic și sigur și, poate chiar cel mai important, care să ofere o plăcere mai mare”, a adăugat cercetătorul britanic.