Un scandal de proporții a luat naștere pe rețeaua rusească de socializare Vkontakte.ru, în cadrul comunității „Adolf Hitler”. Grupul virtual demarase un concurs de frumusețe, în care câștigătoarea care urma să se numească „Miss Ostland”, trebuia să posteze în comunitate un selfie cu înfățișarea sa tipic ariană, să declare de ce adoră neonazismul și să obțină cele mai multe aprecieri din partea membrilor grupului. Mai multe detalii cu referire la această încălcare a eticii comunicării online, vedeți mai jos.

Pe rețeaua de socializare Vkontakte (echivalentul rus al rețelei Facebook(, a luat naștere un concurs de frumusețe îngrijorător. În comunitatea oficială „Adolf Hitler”, înregistrată pe această rețea, a fost lansat concursul de nominalizare a celei mai frumoase ariene. 

Participantele înscrise în „competiția” de frumusețe trebuiau să-și încarce în grup o fotografie personală și să adauge, în dreptul acesteia, motivul personal pentru care fiecare dintre ele se consideră neo-nazistă și venerează personalitatea lui Hitler.

Câștigătoarea care urma să obțină titlul de cea mai frumoasă ariană, trebuia să acumuleze cele mai multe aprecieri din partea utilizatorilor rețelei. Elementele tipice pentru cele câteva utilizatoare înscrise în competiție au fost părul bălai și ochii albaștri. 

Concursul denumit „Miss Ostland” a presupus și respectarea unor cerințe obligatorii din partea candidatelor: 

1. Să fii femeie; 2. Să fii neonazistă; 3. Să fii femeie neonazistă; 4. Să publici o pozî neonazistă sexy; 5. Să fii membră a grupului Adolf Hitler, din VK.ru; 6. Să faci așa, încât alți neo-naziști să-ți aprecieze poza; 7. Să nu insulți pozele altor femei.  Neonaziștii sunt diferiți, dar nu și răutăcioși pe rețelele de socializare.

În ciuda ultimei afirmații din regulamentul grupului „Adolf Hitler”, comunitatea virtuală a fost blocată pentru că instiga la ură alți utilizatori. 

În grupul „Adolf Hitler”, de pe VK.ru, se înregistraseră circa 24 concurente din Europa de Est. Asta, în condiția în care comunitata număra puțin peste 7000 de utilizatori. 

Învingătoarea „Miss Ostland” urma să obțină din partea administrației o brățară cu simbolica celui de-Al Treilea Reoch al lui Adolf Hitler și o serie de medalii cu svasdica recunoscută ca și emblemă politică a unor partide fasciste. 

Se pare că cea care urma să-și ridice marele premiu se numește  Elena Bernatskaya și obținuse 76 de aprecieri. Aceasta a declarat, în grupul virtual: „Nu uitați că Adolf este numele lui. Este rasa noastră eternă, care ne-a dat viață veșnică”, după cum informează timesofisrael.com.

Foto: styleite.com, captură web,

Distribuie articolul: