La sfârșit de an, francezii răsfoiau, pe paginile revistei „Le Monde”, un adevărat fenomen fotografic, produs de artistul britanic Richard Burbridge. Fotograful a imortalizat, fără gram de Photoshop, cât de bine pot arăta femeile ajunse la vârste onorabile. Asta da „floare a vârstei”!

Richard Burbridge și-a dorit să arate că demne de paginile celor mai celebre reviste din lume nu sunt doar modelele de vârstă fragedă, cu forme trase ca prin inel și ten neted!

De data asta, pe paginile Le Monde au apărut bunicuțe încrețite, cu păr cărunt și peste 7 decenii trecute prin fața ochilor. „Florile Vârstei” – așa se numește proiectul foto dedicat autenticității, respectului și frumuseții adevărate.

Stabilit la New York, fotograful britanic Richard Burbridge îmbogățește deja de 20 de ani cele mai celebre și luxoase reviste de modă cu fotografiile sale, parcă rupte din basm. 

Makeup-ul modelelor care au acceptat să fie fotografiate de către Burbridge a fost realizat de artista Isamaya Ffrench, de coafură a avut grijă Christian Eberhard, de vestimentație – stilista Charlotte Collet, iar de realizarea ședinței foto – Lili Barbery-Coulon.

Ședința foto imortalizată de Richard Burbridge nu este un manifest anti-îmbătrânire, așa cum și-ar fi dorit multe companii celebre de cosmetice, ci mai degrabă opusul acestuia, o lecție despre dragostea și respectul de sine la orice vârstă, indiferent de urmele vremii, lăsate pe chipurile femeilor. 

Unul dintre modelele care au participat la ședința foto se numește Françoise de Stael și are 83 de ani. Fără ca să recurgă la vreo retușare, fotograful i-a păstrat strălucirea pielii și eleganța privirilor. 

Foto: Richard Burbridge