Valeriu Goris a renunțat la funcția de director al unei școli locale, după 14 ani de muncă și dedicație. A decis să rămână în satul Gura Bâcului, Anenii Noi și să se ocupe de cele 3 hectare de pământ, moștenite de la părinți. Împreună cu soția sa Nadia, au început grădinăritul și și-au scos pe piață produsele. Prima seră au construit-o acum 10 ani, ne povestește Tatiana Scutari, autoarea blogului The Veg Journalist. 

„Situația financiară a făcut agricultori din noi. Ne-am întors în sătucul nostru și am decis să rămânesc acasă, să muncim aici. Aveam trei hectare, am început să creștem porumb și alte culturi fără a folosi îngrășăminte chimice. Nu știam mai nimic despre roșii sau soiurile de salate”, își amintește domnul Valeriu.

goris-6

Acum, după atâția ani, Valeriu și Nadia au 40 soiuri de roșii și zeci de soiuri de salate.

„Avem roșii de diferite culori și forme. Cea mai mică are forma unei mazăre. Mai creștem arugula, spanac, muștar, roșii purpurii, asparagus, coriandru, salvie și cimbru. Noi cultivăm legume care nu sunt mâncate de insecte și cresc bine în serele noastre”, povestește agricultorul.

goris-2

Nu au un certificat care să confirme că produsele lor sunt ecologice, dar soții dau asigurări că nicio substanță chimică nu a atins zarzavaturile vreodată. Își vând produsele în comunitate, cumpărătorilor care fac comanda în prealabil.

Sursa: vegjournalist.com